Το ποσό της εκλογικής αποζημίωσης. Τί προβλέπει το ΦΕΚ

Δημοσιεύθηκε το ΦΕΚ (Β'1189/10-5-2014) με την υπ' αρ.18989 απόφαση των υπουργών Οικονομικών και Εσωτερικών για τον καθορισμό του ύψους της ειδικής αποζημίωσης και των οδοιπορικών εξόδων των διοριζομένων εποπτών, εφόρων, αντιπροσώπων της δικαστικής αρχής κλπ. για τη διενέργεια των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών της 18ης Μαΐου 2014 και των επαναληπτικών της 25ης Μαΐου 2014 και των εκλογών για την ανάδειξη των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου της 25ης Μαΐου 2014, καθώς και του τρόπου καταβολής τους.
Σύμφωνα με το άρθρο 1 - Δικαιούχοι Αποζημίωσης και οδοιπορικών εξόδων
1. Στους διοριζόμενους εφόρους αντιπροσώπων της δικαστικής αρχής, αντιπροσώπους της δικαστικής αρχής, αναπληρωτές αυτών, γραμματείς των εφορευτικών επιτροπών και διερμηνείς της τουρκικής γλώσσας, για τη διενέργεια των Δημοτικών και Περιφερειακών Εκλογών της 18ης Μαΐου 2014 και των επαναληπτικών της 25ης Μαΐου 2014, καθώς και των Εκλογών για την ανάδειξη των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου της 25ης Μαΐου 2014, καταβάλλεται αποζημίωση και οδοιπορικά έξοδα, σύμφωνα με όσα ορίζονται στα επόμενα άρθρα.
2. Για τον καθορισμό του χρόνου, για τον οποίο καταβάλλεται ημερήσια αποζημίωση στους αντιπροσώπους της δικαστικής αρχής κ.λπ., λαμβάνεται υπόψη ο αριθμός των ημερών που είναι απαραίτητες:
α) Για τη μετάβαση και επιστροφή τους μέσω της συντομότερης οδού και
β) Για την εκπλήρωση των καθηκόντων τους.
3. Τα καταβαλόμενα ποσά είναι ακατάσχετα, δεν υπόκεινται σε κανενός είδους παρακράτηση και δεν συμψηφίζονται με οφειλές των δικαιούχων προς το ελληνικό δημόσιο ή τα ασφαλιστικά ταμεία από οποιαδήποτε αιτία.
Άρθρο 2 - Δικαιούχοι Αποζημίωσης εντός Νομού
Στους δικαιούχους αποζημίωσης του προηγούμενου άρθρου καταβάλλεται ημερήσια αποζημίωση, ως εξής:
α. Στους εφόρους αντιπροσώπων της δικαστικής αρχής, καταβάλλεται ποσό εκατόν δέκα πέντε ευρώ (115,00 €) για κάθε ημέρα και για δέκα (10) ημέρες
Στους αναπληρωτές εφόρους καταβάλλεται, η ίδια ημερήσια αποζημίωση, αλλά σε κάθε περίπτωση για μια ημέρα λιγότερη.
β. Στους αντιπροσώπους της δικαστικής αρχής καταβάλλεται ποσό ενενήντα ευρώ (90,00 €) για κάθε ημέρα και για εννέα (9) ημέρες.
Στους αναπληρωτές αντιπροσώπων της δικαστικής αρχής καταβάλλεται, η ίδια ημερήσια αποζημίωση και για έξι (6) ημέρες.

γ. Στους δημόσιους ή δημοτικούς υπαλλήλους που χρησιμοποιούνται ως διερμηνείς της τουρκικής γλώσσας και στους γραμματείς των εφορευτικών επιτροπών, ποσό πενήντα ευρώ (50,00 €) για κάθε ημέρα και για δύο (2) ημέρες για τις εκλογές της 18ης Μαΐου 2014 και ποσό πενήντα ευρώ (50,00 €) για κάθε ημέρα και για δύο (2) ημέρες για τις εκλογές της 25ης Μαΐου 2014. 
Διαβάστε ολόκληρη την απόφαση εδώ

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
To 2006 η αποζημιωση για μια Κυριακη Αυτοιοικητικών-Περιφερειακων ηταν 1.400 ευρω στην Αθηνα και τωρα για 2 Κυριακες με σταυροδοσίες και ευρωεκλογες ούτε 1080 ευρώ..τι συγκρινω τωρα βεβαια,αλλα την επομενη φορα με 100 ευρω και πολλα θα μας είναι...
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Προσπαθουν με δαπανες της ευρωπαικης ενωσης για την διεξαγωγη ευρωεκλογων να κανουν και τις δημοτικες και τις περιφερειακες!!!!! Στην ευρωπη πόσο θα αμοιβονταν οι συνάδελφοι για τις 3 αυτες εκλογες; Μας πατουν σαν τις γόπες των αποτσίγαρων!!!Αν δεν μπορουν να πληρωσουν για την διεξαγωγη των εκλογων ή να μην τις κάνουν ή να μην ξοδεύουν εκατομμύρια ευρώ στην τηλεόραση για διαφήμιση κομμάτων ή να καλυψουν τα έξοδα αυτών οι υπουργοί από την τσέπη τους. Μήπως δεν έχουν οι καημένοι; Εμεις πάντως δουλεύουμε και το τελευταίο ευρώ!!! Υστερα τί θα πει 90 ευρώ αφορολογητη αποζημίωση; Απο 115 ευρώ /ημερα τα μειωσαν σε 90 αφου προυπολογισαν τον φορο, τον κράτησαν χωρις να μπορουμε εμεις να τον αφαιρέσουμε απ αυτόν που θα μας υπολογίσουν στο τέλος με την δήλωση. Πάλι *αυτοί* είναι κερδισμένοι!! Στη σημερινη απαράδεκτη και καταθλιπτική κατάσταση μας έφεραν οι διοικούντες και όχι εμεις που δουλεύουμε, μην μιλούν λοιπόν και απαιτούν από εμας ενω γι *αυτούς* υπάρχει πάντοτε η εποχή των παχέων αγελάδων και για μας των ισχνών!!!! Το κριμα στην ψυχή τους,

Legal Jobs

Legal Jobs
Θέσεις Εργασίας-Υποτροφίες- Μεταπτυχιακά