Κάθειρξη δέκα ετών σε δικηγόρο

Σε κάθειρξη δέκα ετών με αναστολή καταδικάστηκε ο δικηγόρος Νικόλαος Γοργίας από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών για κακουργηματική απάτη 27,3 εκατομμυρίων ευρώ εις βάρος του Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου. Σύμφωνα με την ομόφωνη απόφαση του δικαστηρίου ο δικηγόρος από το 1998 έως το 2007 απέσπασε από τον Κ. Αγγελόπουλο 27,3 εκατ. ευρώ, εξαπατώντας τον ότι διεξήγε για λογαριασμό του δίκες στη Γερμανία ή ότι είχε επενδύσει χρήματά του σε ακίνητα, ενώ στην πραγματικότητα έπαιρνε τα χρήματα ο ίδιος.
Το δικαστήριο με την απόφασή του επέβαλλε επιπλέον στον Ν. Γοργία τους περιοριστικούς όρους της εγγυοδοσίας 100 χιλ. ευρώ, της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης στο Αστυνομικό Τμήμα της κατοικίας του μία φορά τον μήνα.
Σημειώνεται ότι η ποινική διαδικασία εις βάρος του Ν. Γοργία ξεκίνησε έπειτα από μήνυση του Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου εναντίον του πρώην δικηγόρου του τον Δεκέμβριο του 2007.
Οι συνήγοροι υπεράσπισης του Νικολάου Γοργία, Αλ. Λυκουρέζος και Ν. Πατεράκης, δήλωσαν: «Η απόφαση του Δικαστηρίου βρίσκεται δυστυχώς σε προκλητική αναντιστοιχία με το υλικό της δικογραφίας. Το τεκμήριο της αθωότητος παραμένει αλώβητο. Αναμένουμε την εκδίκαση της έφεσης που άσκησε ο Ν. Γοργίας καθώς και την πρόοδο των κακουργηματικών ποινικών διώξεων που έχουν ασκηθεί κατά του Κ. Αγγελόπουλου και των συνεργατών του». (protothema.gr)

Σχόλια

Legal Jobs

Legal Jobs
Θέσεις Εργασίας-Υποτροφίες- Μεταπτυχιακά