Aπεργία των δικαστικών υπαλλήλων 18 και 19 Σεπτεμβρίου

Απεργία για την Τετάρτη 18 και Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου ανακοίνωσε η Ομοσπονδία Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδας. Στην ανακοίνωσή της αναφέρει μεταξύ άλλων: «Χαιρετίζουμε και στεκόμαστε αλληλέγγυοι στον αγώνα των καθηγητών, οι οποίοι αντιστέκονται στις βάρβαρες πολιτικές των μνημονίων που οδηγούν στην κατεδάφιση της παιδείας και του δημόσιου σχολείου. Η απόλυση εργαζομένων, η κατάργηση μαθημάτων, η εντατικοποίηση της εργασίας με μισθούς πείνας, η κατάργηση κοινωνικών παροχών όπως το ολοήμερο σχολείο, και η διάλυση όλου του συστήματος παιδείας, με την εξαθλίωση του ανθρώπινου δυναμικού των εκπαιδευτικών, βρίσκει ανάχωμα στον αγώνα τους για αξιοπρέπεια, ανθρώπινες συνθήκες εργασίας και πραγματική δημόσια και δωρεάν παιδεία».
Αναφορικά με τον κλάδο τους οι δικ.υπάλληλοι επισημαίνουν ότι «η  έναρξη της νέας δικαστικής χρονιάς βρίσκει τα Δικαστήρια της χώρας, σε συνθήκες διάλυσης, με έλλειψη προσωπικού  και υλικοτεχνικής υποδομής, τραγικές συνθήκες εργασίας, συνεχή αύξηση της δικαστηριακής ύλης, με αποτέλεσμα να έχουν ξεπεραστεί προ πολλού τα όρια της ανθρώπινης αντοχής μας.
 Οι δικαστικοί υπάλληλοι απεργούν:
• Για μισθούς αξιοπρέπειας, για ανθρώπινες συνθήκες εργασίας, για προσλήψεις προσωπικού, με άμεσο στόχο την εξάντληση του πίνακα επιτυχόντων του 2009, για τη μηχανοργάνωση όλων των υπηρεσιών της χώρας και τη στελέχωση με εξειδικευμένο προσωπικό, για την ψήφιση της διάταξης του Βαθμολογίου και μετά απ΄αυτή την αποστολή ερωτημάτων για την επιλογή και πλήρωση των θέσεων ευθύνης, για την άμεση ρύθμιση του προβλήματος της ταυτόχρονης συνταξιοδότησης από το Ταμείο Νομικών.


Σχόλια

Legal Jobs

Legal Jobs
Θέσεις Εργασίας-Υποτροφίες- Μεταπτυχιακά