Πέμπτη, 29 Αυγούστου 2013

Σημαντική απόφαση του Ειρηνοδικείου Χανίων για υπερχρεωμένη πολύτεκνη οικογένεια

Σημαντική  απόφαση εξέδωσε το Ειρηνοδικείο Χανίων, για μια υπερχρεωμένη οικογένεια πολύτεκνων συνταξιούχων εκ των οποίων ο σύζυγος ασφαλισμένος του ΙΚΑ,  και η σύζυγος σε προσυνταξιοδοτικό στάδιο του δημοσίου. Σύμφωνα με την Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο παρακρατούσε μηνιαίως κατευθείαν από την σύνταξή του συζύγου, η οποία έχει μειωθεί στο ποσό των 1.368.97 ευρώ το μήνα, 370,22 ευρώ. Με την απόφαση ασφαλιστικών μέτρων κρίθηκε ότι δεν θα μπορεί πλέον να γίνει μηνιαία κράτηση παραπάνω από 60 ευρώ έως το 2018 που έχει οριστεί η εκδίκαση της κυρίας αίτησης.
Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, και οι δύο σύζυγοι τυγχάνουν υπερχρεωμένοι είτε ως οφειλέτες, είτε ως εγγυητές άλλων, σε πέντε τράπεζες και στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο σε διάφορα τραπεζικά προϊόντα. Το συνολικό χρέος του συζύγου είναι 85.119,02 ευρώ και της συζύγου 106.907,66 ευρώ. Το εισόδημά τους κυρίως προέρχεται από την σύνταξη του συζύγου η οποία έχει μειωθεί στο ποσό των 1.368.97 ευρώ/μήνα, για την βιοτική ύπαρξη του ίδιου της συζύγου και ενός ανήλικου εκ των τεσσάρων τέκνων που υποχρεούται να συντηρεί, ενώ έχει και ένα ποσό των 50 ευρώ μηνιαίως από γεωργικά εισοδήματα. (πηγή: tovima.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Διαβάστε επίσης:

Διαγραφή οφειλής 1022 ευρώ από αυξημένη κατανάλωση σε εξοχική κατοικία (ΣτΚ)

Διαγραφή οφειλής ύψους 1.022 ευρώ από ασυνήθιστα αυξημένη κατανάλωση ύδατος σε εξοχική κατοικία: Ο καταναλωτής διαθέτει μικρό εξοχικό σπ...