Παράνομοι οι Τούρκοι πλοιοκτήτες που οργανώνουν εκδρομές τουριστών στο Αιγαίο, σύμφωνα με το ΣτΕ

To Συμβούλιο της Επικρατείας αποφάνθηκε ότι παρανόμως οι Τούρκοι ιδιοκτήτες σκαφών πραγματοποιούν ημερήσιες εκδρομές στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου κάνοντας μεταφορές τουριστών από τα ελληνικά νησιά στα παράλια της Τουρκίας και πίσω στα νησιά του Αιγαίου. Με προσωρινή διαταγή του, το Συμβούλιο της Επικρατείας έκανε δεκτό το αίτημα τεσσάρων ελληνικών ναυτιλιακών εταιρειών και ανέστειλε την εκτέλεση υπουργικής απόφασης που εκδόθηκε τον περασμένο μήνα και έδινε τη δυνατότητα σε τουρκικά σκάφη να πραγματοποιούν ημερήσιες εκδρομές στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.
Η προσωρινή διαταγή δόθηκε ύστερα από ισχυρισμούς των αιτούντων για άμεσο κίνδυνο ανεπανόρθωτης βλάβης και οικονομικής καταστροφής στη διάρκεια της θερινής τουριστικής περιόδου και το θέμα θα επανεξεταστεί προσεχώς από την Επιτροπή Αναστολών του ΣτΕ.
Με βάση όσα ίσχυαν πριν την τελευταία υπουργική απόφαση, μόνο πλοία με ελληνική σημαία μπορούν να μεταφέρουν επιβάτες από ελληνικό λιμάνι σε λιμάνι της Τουρκίας και πίσω στα ελληνικά νησιά σε ημερήσια εκδρομή. Την υπόθεση δημοσιοποίησε την Κυριακή 18 Αυγούστου το Πρώτο Θέμα δημοσιεύοντας ρεπορτάζ με τίτλο: «Τούρκοι "πειρατές" κλέβουν τους τουρίστες». Διαβάστε το ρεπορτάζ της εφημερίδας εδώ

Σχόλια