Το Μάρτιο του 2014 η δίκη του Πιστόριους

Για το Μάρτιο του 2014 προσδιορίστηκε η δίκη του παραολυμπιονίκη Όσκαρ Πιστόριους που κατηγορείται για τη δολοφονία της φίλης του και μοντέλου Ρίβα Στέενκαμπ. Συγκεκριμένα από τις 3 ως τις 20 Μαρτίου 2014, θα πραγματοποιηθεί η ακροαματική διαδικασία όπως ανακοίνωσε ο εισαγγελέας Τζέρι Νελ στην πρώτη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα. Αν ο Πιστόριους κατηγορηθεί για φόνο εκ προμελέτης, κινδυνεύει να του επιβληθεί ποινή ισόβιας κάθειρξης. 
Ο 26χρονος Πιστόριους εμφανίσθηκε στο δικαστήριο μαζί με την αδελφή του Εμέ και τον αδελφό του Καρλ, με τους οποίους προσευχήθηκε πριν αρχίσει η συνεδρίαση. Οι τρεις τους κρατιούνταν από τα χέρια, όσο η Εμέ απήγγελλε μια προσευχή. Σήμερα το τοπ μόντελ Ρίβα Στέενκαμπ θα γιόρταζε τα 30α γενέθλιά της, αν δεν είχε σκοτωθεί με πολλές σφαίρες μέσα στη νύκτα από τον Όσκαρ Πιστόριους, στις πρώτες ώρες της 14ης Φεβρουαρίου, της Ημέρας του Αγίου Βαλεντίνου.
Ο παραολυμπιονίκης δεν αρνήθηκε πως σκότωσε τη φιλενάδα του πυροβολώντας μέσα από την κλειστή πόρτα της τουαλέτας στην κατοικία του στην Πρετόρια. Οι διάσημοι και ακριβοπληρωμένοι δικηγόροι του υποστηρίζουν όμως πως επρόκειτο για ατύχημα και πως ο αθλητής πανικοβλήθηκε επειδή πίστεψε πως ένας διαρρήκτης είχε μπει στο σπίτι από το παράθυρο της τουαλέτας. Ο Πιστόριους αποφυλακίσθηκε με εγγύηση μια εβδομάδα μετά το φόνο. (tovima.gr)

Σχόλια

Legal Jobs

Legal Jobs
Θέσεις Εργασίας-Υποτροφίες- Μεταπτυχιακά