Καταδικάστηκε σύλλογος που έταζε βοήθεια σε υπερχρεωμένους πολίτες διαφημίζοντας "δικηγορικές" υπηρεσίες

Tην ποινή των 40 μηνών με αναστολή επέβαλε το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Πατρών στους τρεις εκπροσώπους του Συλλόγου για τα Υπερχρεωμένα Νοικοκυριά στην Πάτρα, με την κατηγορία ότι διαφημίζονταν σε έντυπα παραβιάζοντας απόφαση Δικαστηρίου. Την μήνυση είχε υποβάλει σε βάρος τους ο Δικηγορικός Σύλλογος Πατρών, για παραβίαση απόφασης του Ειρηνοδικείου.
Συνελήφθησαν τρία άτομα, δύο συνταξιούχοι (ο ένας μάλιστα απόστρατος της ΕΛ.ΑΣ.) και ένας άνεργος, οι οποίοι δικάστηκαν το περασμένο Σάββατο. Συγκεκριμένα, οι συλληφθέντες κρίθηκαν ένοχοι για παραβίαση διατακτικού απόφασης του Ειρηνοδικείου Πατρών μετά την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που είχε καταθέσει ο Δικηγορικός Σύλλογος σε βάρος όλων των γραφείων που είχαν ανοίξει στην Πάτρα εδώ και 1,5 χρόνο και ασχολούνταν με υποθέσεις "υπερχρεωμένων νοικοκυριών", διαφημίζοντας ότι παρείχαν δικηγορικές υπηρεσίες ρύθμισης ή διαγραφής χρεών σε υπερχρεωμένους πολίτες.
«Ο Δικηγορικός Σύλλογος Πατρών κινήθηκε νομικά, εκδόθηκε απόφαση του Ειρηνοδικείου Πατρών που διέταξε να κλείσουν τα γραφεία τους και να μην διαφημίζουν ότι παρέχουν δικηγορικές υπηρεσίες, και να μην αναρτούν διαφημιστικές πινακίδες με τέτοιο περιεχόμενο. Επειδή όμως συνεχιζόταν η ανάρτηση διαφήμισης τους, προχωρήσαμε στην υποβολή μήνυσης για παραβίαση του διατακτικού της απόφασης του Ειρηνοδικείου και με την τρίτη κατά σειρά μήνυση συνελήφθησαν κάποιοι εξ' αυτών και παραπέμφθηκαν στο αυτόφωρο», δήλωσε στην τοπική εφημερίδα «Κόσμος» ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου της Πάτρας Νίκος Παπάκος. (πηγή: patrastimes.gr)

Σχόλια