Κυριακή, 21 Ιουλίου 2013

Ισόβια στους έξι Ινδούς που βίασαν Ελβετίδα τουρίστρια

Σε ισόβια κάθειρξη καταδικάστηκαν από δικαστήριο της Ινδίας έξι Ινδοί που κατηγορούνταν για τον ομαδικό βιασμό μιας ελβετίδας τουρίστριας. «Όλοι οι κατηγορούμενοι καταδικάστηκαν και είμαστε ικανοποιημένοι από την ετυμηγορία», δήλωσε ο εισαγγελέας Ρατζέντρα Τιουάρι, έπειτα από την απαγγελία της απόφασης ενώπιον ενός ειδικού δικαστηρίου, όπως μετέδωσαν το πρακτορείο ειδήσεων PTI και τοπικά μέσα ενημέρωσης.
Οι έξι κατηγορούμενοι συνελήφθησαν λίγο μετά τα γεγονότα τον περασμένο Μάρτιο στο κρατίδιο Μάντια Πραντές στο κέντρο της χώρας.Το θύμα, 39 ετών από την Ελβετία, είχε δηλώσει στην αστυνομία πως βιάστηκε από τέσσερις άνδρες, ενώ άλλοι δύο ήταν παρόντες κατά την επίθεση σε δασώδη απομακρυσμένη περιοχή στην επαρχία Ντάτια όπου κατασκήνωνε με τον σύζυγό της. Ο τελευταίος, ηλικίας 30 ετών, είχε δεθεί από τους επιτιθέμενους οι οποίοι είχαν επίσης κλέψει πολλά προσωπικά αντικείμενα των θυμάτων, σύμφωνα με την αστυνομία.
Ο βιασμός της ελβετίδας τουρίστριας συνέβη μόλις τρεις μήνες μετά από εκείνον μιας ινδής φοιτήτριας 23 ετών, η οποία και κατέληξε μετά την επίθεση. Η υπόθεση είχε προκαλέσει ένα κύμα διαδηλώσεων στη χώρα με τους διαδηλωτές να κατηγορούν τις αρχές και τη δικαιοσύνη για αδιαφορία όσον αφορά τη βία κατά των γυναικών. (πηγή: naftemporiki.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Διαβάστε επίσης:

Έρχεται ο Κώδικας Παραβόλων και Δικαστικών Τελών για όλες τις διαδικασίες

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης αποφάσισε (υπ’αρ. 17977 απόφαση-ΦΕΚ Β 828/15-3-2017) τη σύσταση και συγκρότηση ειδικής νομοπαρασκευαστικής επιτ...