Τρίτη, 16 Ιουλίου 2013

Δικαστική διαμάχη που κράτησε 82 χρόνια λύθηκε με συμβιβασμό

Mετά από δικαστική διαμάχη που κράτηση 82 ολόκληρα χρόνια βρέθηκε συμβιβαστική λύση σε υπόθεση κτηματικών διαφορών που είχε προκύψει από την αμφισβήτηση μιας διαθήκης και οδήγησε στην ίσως πιο μακροχρόνια δικαστική διαδικασία που συνέβη ποτέ στην Ευρώπη. Η υπόθεση που έλαβε χώρα στη Μάλτα εκκρεμούσε στα δικαστήρια από το 1931 και έληξε με συμβιβασμό των αντιδίκων.
Η διαμάχη για την κτηματική περιουσία –αξίας πολλών εκατομμυρίων ευρώ σήμερα– ξεκίνησε από τη διαθήκη που συνέταξε ένας Μαλτέζος ευγενής, ο Αρκάντζελο Καλέτζα, το 1761. Για αδιευκρίνιστο λόγο, 170 χρόνια μετά το θάνατο του Καλέτζα οι απόγονοι των κληρονόμων του προσέβαλαν τη διαθήκη στα δικαστήρια. Ο δικαστής Σίλβιο Μέλι είπε ότι η υπόθεση ήταν ιδιαίτερα περίπλοκη. Μια επιπρόσθετη δυσκολία ήταν ότι οι αρχικοί αντίδικοι στο μεταξύ πέθαναν και η περιουσία τους μοιράστηκε σε πολλούς κληρονόμους. Μάλιστα, στο κείμενο της τελικής συμβιβαστικής συμφωνίας, από τις 30 σελίδες οι 15 περιέχουν μόνο τα ονόματα των διαφόρων αντιδίκων. Ο δικαστής δεν παρέλειψε να επαινέσει τους αντίδικους γιατί έστω και μετά από 82 χρόνια έλυσαν την αντιδικία τους με συμβιβασμό και όχι μέσα στην αίθουσα του δικαστηρίου. (imerisia.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Διαβάστε επίσης:

Παραγραφή δικαιώματος του Δημοσίου για επιβολή φόρου με βάση συμπληρωματικά στοιχεία

ΔΕφΑθ 3578/2016: Με την κρινόμενη προσφυγή, ζητείται να ακυρωθεί η σιωπηρή απόρριψη, λόγω παρόδου της προβλεπόμενης προθεσμίας προς έκδ...