Αθώος κρίθηκε ο κατηγορούμενος για τη δολοφονία 17χρονου αφροαμερικανού. Έντονες αντιδράσεις στις ΗΠΑ.

Αθώο έκρινε το σώμα των ενόρκων δικαστηρίου της Φλόριντα τον Τζορτζ Ζίμερμαν για όλες τις κατηγορίες σχετικά με τον θανάσιμο τραυματισμό από σφαίρες του άοπλου αφροαμερικανού εφήβου Τρέιβον Μάρτιν στο Σάνφορντ της πολιτείας της Φλόριντα. Ο θάνατος του νεαρού τον Φεβρουάριο του 2012 είχε προκαλέσει έντονες διαμαρτυρίες στις ΗΠΑ και αναζωπύρωσε τη συζήτηση για την οπλοκατοχή στη χώρα.
Στις 26 Φεβρουαρίου του 2012 ο 17χρονος Τρέιβον Μάρτιν, πυροβολήθηκε καθώς επέστρεφε στο σπίτι του στο Σάνφορντ, αφού είχε αγοράσει αναψυκτικό και καραμέλες, από τον Τζορτζ Ζίμερμαν, Αμερικανό, περουβιανής καταγωγής, εθελοντή φύλακα που έκανε βάρδια φύλαξης στην γειτονιά του.
Ο Τζορτζ Ζίμερμαν συνελήφθη για λίγο και στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος διότι επικαλέστηκε κατάσταση νόμιμης άμυνας, αν και το θύμα του δεν ήταν οπλισμένο.
Η απόφαση έγινε δεκτή με ενθουσιασμό από τους συγγενείς του Ζίμερμαν που βρίσκονταν εντός της δικαστικής αίθουσας και με αποδοκιμαστικά συνθήματα από διαδηλωτές που είχαν συγκεντρωθεί έξω από το δικαστήριο, κρατώντας πλακάτ. 
Χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν το βράδυ της Κυριακής στην Τάιμς Σκουέρ της Νέας Υόρκης μετά την απόφαση του δικαστηρίου του Σάνφορντ της Φλόριντα να απαλλάξει τον Τζορτζ Ζίμερμαν από τις κατηγορίες για τη δολοφονία του έφηβου μαύρου Τρέιβον Μάρτιν. Διαδηλώσεις οργανώθηκαν επίσης στο Σικάγο, την Φιλαδέλφεια, την Ουάσινγκτον, την Ατλάντα και το Σαν Φρανσίσκο. Το υπουργείο Δικαιοσύνης ανακοίνωσε πως εξετάζει αν μπορεί να παραπέμψει εκ νέου σε δίκη τον Ζίμερμαν, ενώ ο Μπαράκ Ομπάμα χαρακτήρισε τραγωδία για ολόκληρη την Αμερική τον θάνατο του Τρέιβον Μάρτιν, καλώντας τους πολίτες να επιδείξουν ψυχραιμία και να σεβαστούν την ετυμηγορία. (πηγή: tvxs.gr)

Σχόλια

Legal Jobs

Legal Jobs
Θέσεις Εργασίας-Υποτροφίες- Μεταπτυχιακά