Σάββατο, 15 Ιουνίου 2013

Ισόβια κάθειρξη στους κατηγορούμενους της δίκης Χατζηκωστή στην Κύπρο

Μετά από δίκη, που διήρκεσε 3 χρόνια, ένοχοι με την ποινή της ισόβιας κάθειρξης κρίθηκαν από το Κακουργοδικείο Λευκωσίας και οι τέσσερις κατηγορούμενοι, Έλενα Σκορδέλη, Τάσος Κρασοπούλης, Ανδρέας Γρηγορίου και Γρηγόρης Ξενοφώντος για την υπόθεση δολοφονίας του Διευθύνοντος Συμβούλου του Συγκροτήματος ΔΙΑΣ και της τηλεόρασης ΣΙΓΜΑ, Άντη Χατζηκωστή που τον Ιανουάριο του 2010 είχε συγκλονίσει την Κύπρο.
Η απόφαση του δικαστηρίου, που αποτελείτο από ένα κείμενο 380 σελίδων, ανακοινώθηκε σε ένα ασφυκτικά γεμάτο ακροατήριο και ήταν ομόφωνη. Ο βασικός προστατευόμενος μάρτυρας Φάνος Χατζηγεωργίου, ο οποίος δεν ήταν παρών στην αίθουσα του δικαστηρίου, ομολόγησε την ανάμειξή του στο στυγερό έγκλημα, κατονομάζοντας ταυτόχρονα ως ηθικούς αυτουργούς τα αδέλφια Σκορδέλη και Κρασοπούλη και ως δολοφόνο τον Γρηγόρη Ξενοφώντος. Ο 43χρονος Άντης Χατζηκωστής είχε δολοφονηθεί με  δύο πυροβολισμούς εξ επαφής, επιστρέφοντας στο σπίτι του στις 11 Ιανουαρίου του 2010. (πηγή: madata.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Διαβάστε επίσης:

Παράταση των προθεσμιών του άρ. 237 ΚΠολΔ για κατάθεση προσθήκης στις προτάσεις διαδίκων

Σύμφωνα με απόφαση του Προέδρου του Τριμελούς Συμβουλίου Διεύθυνσης του Πρωτοδικείου Αθηνών Ελ. Γεωργίλη, παρατείνονται οι προθεσμίες κα...