Eπιστροφή αχρεωστήτως καταβληθέντων δημοτικών τελών μετά από παρέμβαση του Συνηγόρου του Πολίτη

 Ο Δήμος Παύλου Μελά επέστρεψε σε πολίτη ποσά που είχε καταβάλει αχρεωστήτως για Δημοτικά Τέλη, Δημοτικό Φόρο και Τέλος Ακίνητης περιουσίας, αποδεχόμενος την επισήμανση του Συνηγόρου του Πολίτη ότι η επιστροφή τέτοιων ποσών δεν συνδέεται με την ύπαρξη ή μη υπαιτιότητας των υπόχρεων. Πολίτης διαμαρτυρήθηκε για την άρνηση του Δήμου Παύλου Μελά να του επιστρέψει ποσά που κατέβαλε αχρεωστήτως
για δημοτικά τέλη, δημοτικό φόρο και Τέλος Ακίνητης Περιουσίας. Ο Δήμος επικαλέστηκε απόφαση του δημοτικού Συμβουλίου περί μη επιστροφής των ποσών αυτών σε όλες τις περιπτώσεις που οι διαφορές στην χρέωση προκύπτουν από μεταγενέστερες τροποποιητικές δηλώσεις πολιτών και δεν οφείλονται σε υπαιτιότητα της υπηρεσίας .
Ο Συνήγορος του Πολίτη υποστήριξε ότι κρίσιμο στοιχείο για την επιβολή των δημοτικών τελών και φόρων είναι τα πραγματικά τετραγωνικά μέτρα της επιφάνειας του χώρου και όχι αυτά που αποτυπώνονται στη δήλωση του υπόχρεου. Επίσης  τόνισε ότι η επιστροφή αχρεωστήτως καταβληθέντων  ποσών δεν συνδέεται με την ύπαρξη ή μη υπαιτιότητας των υπόχρεων.  Ο Δήμος Παύλου Μελά υιοθέτησε τα επιχειρήματα του Συνηγόρου του Πολίτη και το Δημοτικό Συμβούλιο με απόφασή του ικανοποίησε το αίτημα του πολίτη.
.

Σχόλια

Legal Jobs

Legal Jobs
Θέσεις Εργασίας-Υποτροφίες- Μεταπτυχιακά