Αντισυνταγματικός ο νόμος για την τακτοποίηση των αυθαιρέτων σύμφωνα με το ΣτΕ

Το Συμβούλιο της Επικρατείας με απόφασή του αμφισβητεί τη συνταγματικότητα του νόμου 4014/2011 για την τακτοποίηση των αυθαιρέτων, διαδικασία στην οποία προχώρησαν χιλιάδες πολίτες που εντάχθηκαν στη ρύθμιση του νόμου. Σύμφωνα με πληροφορίες η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας σε διάσκεψη, κεκλεισμένων των θυρών έκρινε αντισυνταγματικό το σχετικό νόμο, με την αιτιολογία ότι παραβιάζει το άρθρο 24
παράγραφος 2 του Συντάγματος για την προστασία του περιβάλλοντος. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης στην Ολομέλεια του ΣτΕ που έγινε στις 14 Φεβρουαρίου ο νόμος 4014/2011 για την τακτοποίηση των αυθαιρέτων είχε δεχθεί αρνητικές κρίσεις από τους προσφεύγοντες πως πρόκειται για "νομοθέτημα πελατειακής διευθέτησης που ακυρώνει το κράτος δικαίου και τις αρχές του Συντάγματος για το χωροταξικό σχεδιασμό".
O νόμος δέχτηκε κριτική και για την εισπρακτική λογική του,καθώς, όπως αναφέρθηκε τα έσοδα είναι πολύ περιορισμένα για να λύσουν το οικονομικό πρόβλημα της χώρας. Η σύμβουλος Επικρατείας Αικατερίνη Σακελλαροπούλου η οποία ήταν εισηγήτρια της υπόθεσης αναφέρθηκε στη στρεβλή πορεία του νόμου και στη συρρίκνωση των πόρων του Πράσινου Ταμείου υπέρ του δημοσιονομικού συμφέροντος. (πηγή: ert.gr)


Σχόλια

Legal Jobs

Legal Jobs
Θέσεις Εργασίας-Υποτροφίες- Μεταπτυχιακά