Γερμανική Δικαιοσύνη εναντίον Facebook

Γερμανικό δικαστήριο αποφάνθηκε την περασμένη Πέμπτη με αφορμή την πολιτική της ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης facebook, που απαιτεί από τους χρήστες να εγγράφονται στη σελίδα με το πραγματικό τους όνομα. Το ανεξάρτητο κέντρο για την προστασία της ιδιωτικότητας, γνωστό στη Γερμανία ως ULD, κατέθεσε αγωγή εναντίον της εταιρίας από την Καλιφόρνια, για παράβαση της γερμανικής νομοθεσίας προστασίας δεδομένων προκειμένου να προστατευθεί το θεμελιώδες δικαίωμα της ελευθερίας της έκφρασης στο διαδίκτυο.
Το διοικητικό δικαστήριο του κρατιδίου του Schleswig-Holstein αποφάνθηκε ότι το ULD εσφαλμένα στήριξε την αγωγή του στο γερμανικό δίκαιο, επισημαίνοντας ότι η διαδικασία σχετικά με τα δεδομένα και τις προσωπικές πληροφορίες είναι μια δραστηριότητα που διαχειρίζεται από τα γραφεία της εταιρίας στο Δουβλίνο της Ιρλανδίας. Σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση το UDL αναμένεται να ασκήσει έφεση κατά της απόφασης.
Το facebook έχει ήδη αντιμετωπίσει πολλές αγωγές στην σχεδόν δεκαετή ιστορία του. Οργανώσεις υπεράσπισης της ιδιωτικής ζωής, το Ηλεκτρονικό Κέντρο Πληροφοριών Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων και το Κέντρο για τον Ψηφιακή Δημοκρατία προέτρεψαν τον περασμένο Νοέμβριο τον ιδρυτή της ιστοσελίδας Mark Zuckerberg να αποσύρει τις αλλαγές του απορρήτου της ιδιωτικότητας, υποστηρίζοντας ότι οι αλλαγές αυτές ενδέχεται να παραβιάζουν τον κανονισμό της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Εμπορίου. Στις αρχές του περασμένου Αυγούστου η γερμανική αρχή  προστασίας προσωπικών δεδομένων άνοιξε εκ νέου μια έρευνα σχετικά με λογισμικό αναγνώρισης προσώπου του Facebook, διαφωνώντας με την δυνατότητα της ιστοσελίδας να αναγνωρίζει αυτόματα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του ατόμου στις φωτογραφίες. (πηγή: jurist.org)

Σχόλια

Legal Jobs

Legal Jobs
Θέσεις Εργασίας-Υποτροφίες- Μεταπτυχιακά