Ξεκίνησε η πολύκροτη δίκη της δολοφονίας του αστυνομικού στο Άουγκσμπουργκ

Γερμανία. Η δίκη λαμβάνει χώρα κάτω από αυστηρά μέτρα ασφαλείας. Ο Rudi R και ο αδελφός του Raymond M. κατηγορούνται για φόνο, απόπειρα φόνου και πρόκληση σοβαρών σωματικών βλαβών. Οι δύο άνδρες, 57 και 59 ετών αντίστοιχα, κατηγορούνται ότι στις 28 Οκτωβρίου 2011 σε έναν έλεγχο της αστυνομίας στην πόλη Άουγκσμπουργκ της Βαυαρίας, πυροβόλησαν και σκότωσαν τον 41χρονο αξιωματικό της αστυνομίας Ματίας Vieth με ένα πολυβόλο. Μία ακόμα 30χρονη αστυνομικός χτυπήθηκε στον καταιγισμό των σφαιρών και υπέστη πολύ σοβαρό τραύμα.
Ο φερόμενος ως δολοφόνος του αστυνομικού του Augsburg, Rudi. R. αρνείται την πραγματικότητα. Ο δικηγόρος του είπε στην δίκη ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου του Άουγκσμπουργκ ότι ο πελάτης του αρνείται την κατηγορία χωρίς να δώσει  καμία περαιτέρω πληροφορία σχετικά με το θέμα. Ο κατηγορούμενος Rudi. R. αναφώνησε: «Είναι άσκοπο να αντιδράσω σε αυτά τα παραμύθια." Και ο συγκατηγορούμενος αδελφός του αρνείται ομοίως τις κατηγορίες.
Η διαδικασία ξεκίνησε σήμερα το πρωί κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και διακόπηκε αμέσως. Ο δικηγόρος του Rudi R. ζήτησε να αφαιρεθούν οι χειροπέδες από τον πελάτη του κατά τη διάρκεια της δίκης υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για κατάφωρη παραβίαση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα μετά από σύντομη διαβούλευση  αιτιολογώντας το μέτρο ως αναγκαίο λόγω "παρούσας απειλής".
Στα τέλη Δεκεμβρίου του 2011 είχαν συλληφθεί οι δύο αδελφοί και από τότε βρίσκονται στη φυλακή. Ο κύριος κατηγορούμενος Rudi R περιγράφεται σύμφωνα με την εισαγγελική αρχή ως "κοινωνικά απροσάρμοστος που δεν διστάζει να πατάει την σκανδάλη όταν έρχεται σε κατάσταση σύγκρουσης."  Το 1975 ο βασικός κατηγορούμενος είχε σκοτώσει και πάλι έναν αστυνομικό στο Augsburg. Για την πράξη αυτή πέρασε σχεδόν 20 χρόνια στη φυλακή.
Η χήρα του δολοφονηθέντος και η τραυματίας αστυνομικός παρίστανται ως πολιτικώς ενάγοντες στη δίκη, στην οποία θα καταθέσουν περισσότεροι από 200 μάρτυρες. Ο υπουργός Εσωτερικών της Βαυαρίας Joachim Herrmann (CSU), ανέφερε ότι οι δράστες  θα πρέπει να τιμωρηθούν αυστηρά. Επίσης, για την οικογένεια και τους συναδέλφους του δολοφονηθέντος Ματίας Vieth είναι σημαντικό η άνανδρη αυτή δολοφονία να καταλογιστεί στους υπαίτιους και αυτοί να τιμωρηθούν παραδειγματικά. (πηγή: msn.de)

Σχόλια