Δικες το Σάββατο και την Κυριακή στη Μεγ.Βρετανία

Προτάσεις για λειτουργία των δικαστηρίων από πολύ νωρίς το πρωί και μέχρι αργά το βράδυ επεξεργάζεται ο υπουργός δικαιοσύνης της Μεγάλης Βρετανίας, Damian Green. Μετά τις αντιδράσεις που συνάντησε η αρχική του πρόταση για λειτουργία των δικαστηρίων τα Σαββατοκύριακα, αντιδράσεις προερχόμενες κυρίως από τους δικηγόρους και τους αστυνομικούς και σωφρονιστικούς υπαλλήλους, ο Green στοχεύει σε μια περισσότερο ευέλικτη λειτουργία της δικαιοσύνης.
Σε πρόσφατη συνέντευξή του στην Guardian, ανέφερε ότι η διεξαγωγή δικών τα Σάββατα και τις Κυριακές θα είναι δυνατή για ένα συγκεκριμένο αριθμό υποθέσεων. Η απόφασή του για διεξαγωγή των δικών μέχρι αργά το βράδυ εργάσιμων ημερών και τα Σαββατοκύριακα, όταν έγιναν τα επεισόδια βίας το καλοκαίρι του 2011 στο Λονδίνο, είχε αποσπάσει θετικές κρίσεις από τους υπουργούς της κυβέρνησης.
Ο Green τόνισε επιπλέον στην ίδια συνέντευξη, ότι βρίσκεται σε εξέλιξη πιλοτικό πρόγραμμα διεξαγωγής δικών, σε ορισμένες περιοχές της χώρας, το Σάββατο και την Κυριακή, αν και η επιμήκυνση του ωραρίου τις εργάσιμες ημέρες φαίνεται προς το παρόν πιο πιθανή λύση. Στις πιλοτικές δίκες γίνεται χρήση της νέας τεχνολογίας με video links που επιτρέπουν στους κατηγορούμενους να δικάζονται από τη φυλακή και στους αστυνομικούς να καταθέτουν από το αστυνομικό τμήμα χωρίς να χρειάζεται η μετακίνησή τους στο χώρο του δικαστηρίου. Αυτός ο τρόπος ωστόσο διεξαγωγής της δίκης δημιουργεί ερωτηματικά σχετικά με την ορθή εφαρμογή των δικονομικών κανόνων και τη δικονομική μεταχείριση του κατηγορούμενου αλλά και των λοιπών παραγόντων της ακροαματικής διαδικασίας. (πηγή: guardian.com)

Σχόλια

Legal Jobs

Legal Jobs
Θέσεις Εργασίας-Υποτροφίες- Μεταπτυχιακά