Ισόβια κάθειρξη στον πρώην δήμαρχο Θεσσαλονίκης

Με την ποινή της ισόβιας κάθειρξης καταδικάστηκε ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης. Η ίδια ποινή επιβλήθηκε και στον πρώην γενικό γραμματέα του Δήμου Μιχάλη Λεμούσια, ενώ ισόβια και επιπλέον 9 χρόνια κάθειρξη επιβλήθηκαν στον πρώην ταμία Παναγιώτη Σαξώνη. Το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον πρώην δήμαρχο για το αδίκημα της άμεσης συνέργειας στην υπεξαίρεση στην υπηρεσία κατ' εξακολούθηση, διά παραλείψεως.
Ο πρώην γενικός γραμματέας Μιχάλης Λεμούσιας κρίθηκε ένοχος για ηθική αυτουργία σε υπεξαίρεση κατ' εξακολούθηση και για το πλημμέλημα της παροχής ψυχικής συνδρομής στην πράξη της πλαστογραφίας.
Ο πρώην ταμίας του Δήμου, Παναγιώτης Σαξώνης, καταδικάστηκε για τις πράξεις της υπεξαίρεσης στην υπηρεσία κατ' εξακολούθηση, σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές διατάξεις περί καταχραστών του Δημοσίου, καθώς επίσης για τα αδικήματα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και για πλαστογραφία σε βαθμό πλημμελήματος.
Το δικαστήριο δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό στους καταδικασθέντες, οι οποίοι μετά την ανακοίνωση της απόφασης οδηγήθηκαν στις φυλακές. (πηγή: tovima.gr)

Σχόλια

Legal Jobs

Legal Jobs
Θέσεις Εργασίας-Υποτροφίες- Μεταπτυχιακά