Eυρωπαϊκή Ημέρα Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων η 28η Ιανουαρίου

Ευρωπαϊκή ημέρα προστασίας των προσωπικών δεδομένων του Ευρωπαίου πολίτη είναι η σημερινή 28 Ιανουαρίου. Η ημέρα τιμάται από το Συμβούλιο της Ευρώπης υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στην εποχή του διαδικτύου και των ιδιαίτερα εξελιγμένων τεχνολογικών εφαρμογών που επιτρέπουν την καταγραφή, αρχειοθέτηση και επεξεργασία τεράστιου όγκου πληροφοριών, η προστασία των προσωπικών δεδομένων των Ευρωπαίων πολιτών δεν αποτελεί μια αυτονόητη πραγματικότητα αλλά ζητούμενο και σκοπό. Σε όλα τα κράτη μέλη έχουν ιδρυθεί ειδικές αρχές και φορείς προστασίας, το ίδιο και στην Ελλάδα όπου λειτουργεί η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (www.dpa.gr). H αρχή στα πλαίσια του εορτασμού της ευρωπαϊκής ημέρας προστασίας προσωπικών δεδομένων έχει προγραμματίσει διάφορες δράσεις.
Συγκεκριμένα, η Αρχή, στο πλαίσιο του ως άνω εορτασμού αλλά και με αφορμή τα 15 χρόνια λειτουργίας της, διοργανώνει την άνοιξη 2013 διημερίδα με στόχους:έναν απολογισμό του 15-ετούς έργου της Αρχής, την εφαρμογή του ν. 2472/1997 από την πολιτική και διοικητική δικαιοσύνη, τις σχεδιαζόμενες αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο προστασίας προσωπικών δεδομένων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ειδικά θέματα σε σχέση με τις ψηφιακές τεχνολογίες και υπηρεσίες.
Τέλος, στην ιστοσελίδα της Αρχής www.dpa.gr έχει αναρτηθεί ειδικό ενημερωτικό υλικό, το οποίο επιμελήθηκε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και περιλαμβάνει: ενημερωτικό φυλλάδιο για την προστασία των προσωπικών δεδομένων με τίτλο «Πάρε τον έλεγχο των προσωπικών δεδομένων στα χέρια σου», χρήσιμες πληροφορίες για τη μεταρρύθμιση της προστασίας των προσωπικών δεδομένων, βίντεο (στα αγγλικά): με τίτλο “Take control of your personal dataκαι θεματικό δικτυακό τόπο για την προστασία των προσωπικών δεδομένων (στα αγγλικά).


Σχόλια

Legal Jobs

Legal Jobs
Θέσεις Εργασίας-Υποτροφίες- Μεταπτυχιακά