Αναστολή εργασιών δικαστηρίων λόγω Ευρωεκλογών

Ενόψει των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου 2024 αναστέλλονται οι εργασίες των δικαστηρίων της χώρας από 5 Ιουνίου έως και 12 Ιουνίου 2024. Ειδικότερα η σχετική εγκύκλιος του Υπουργείου Δικαιοσύνης αναφέρει:

Α) Εν όψει της διενέργειας των εκλογών για την ανάδειξη των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις 9 Ιουνίου 2024, σας γνωρίζουμε ότι επιβάλλεται να ανασταλούν οι εργασίες των δικαστηρίων της Χώρας από την 5 η Ιουνίου έως και την 12 η Ιουνίου 2024. Ειδικά και μόνο για τα πολιτικά-ποινικά πρωτοδικεία Αθηνών και Θεσσαλονίκης, η αναστολή εργασιών εκκινεί την 5η Ιουνίου 2024 και εκτείνεται έως και την 14η Ιουνίου 2024. Οι ποινικές δίκες που θα αρχίσουν στο ακροατήριο πριν από την ημερομηνία έναρξης της αναστολής και δε θα περατωθούν την ίδια ημέρα, συνεχίζονται μετά την ημερομηνία λήξης της αναστολής. 

Β) Εξαιρούνται της αναστολής, σύμφωνα και με τις ειδικότερες αποφάσεις των διοικήσεων των οικείων δικαστηρίων: 

α) οι περιπτώσεις αυτόφωρης διαδικασίας και διαδικασίας ασφαλιστικών μέτρων, 

β) οι υποθέσεις με κίνδυνο παραγραφής, 

γ) οι υποθέσεις κακουργημάτων (ή πλημμελημάτων ανηλίκων που αν τα τελούσε ενήλικος, θα ήσαν κακούργημα), με προσωρινά κρατούμενους, με επικείμενη λήξη του ανώτατου ορίου προσωρινής κράτησης,

δ) οι περιπτώσεις έναρξης των Μικτών Ορκωτών Δικαστηρίων και Μικτών Ορκωτών Εφετείων κατά τον μήνα Ιούνιο 2024 και ε) άλλα ζητήματα με κατεπείγοντα χαρακτήρα. 

Γ) Σε ό,τι αφορά στη διαδικασία διενέργειας των πλειστηριασμών, αναστέλλεται κατά το χρονικό διάστημα της περ. Α. 

Ειδικά, οι εργασίες όλων των έμμισθων υποθηκοφυλακείων της Χώρας αναστέλλονται από την 7 η έως την 11 η Ιουνίου 2024.

Σχόλια

Legal Jobs

Legal Jobs
Θέσεις Εργασίας-Υποτροφίες- Μεταπτυχιακά