Θέση Δικηγόρου στο Δήμο Σαλαμίνας

Ο Δήμαρχος Σαλαμίνας προκηρύσσει την πλήρωση μίας (1) θέσης δικηγόρου Παρ’ Αρείω Πάγω στο Δήμο Σαλαμίνας, με σχέση εργασίας έμμισθης εντολής, με πάγια αντιμισθία, κατόπιν επιλογής, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις. 

Η πρόσληψη θα γίνει σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 2 του άρθρου 43 του Ν. 4194/2013 (Κώδικας Δικηγόρων), όπως τροποποιήθηκε και ισχύει από τις διατάξεις της παρ. 7 του άρθρου 60 του Ν. 4370/2016 και όπως ισχύει κάθε φορά και θα συνδέεται με το Δήμο Σαλαμίνας με σχέση έμμισθης εντολής.

Ο/Η υποψήφιος/α για την πιο πάνω θέση θα πρέπει: 

1. Να είναι Έλληνες πολίτες 

2. Να είναι κάτοχοι πτυχίου Νομικού Τμήματος Νομικής Σχολής Α.Ε.Ι. της ημεδαπής ή ισότιμου τίτλου Νομικού Τμήματος Πανεπιστημιακής Σχολής της αλλοδαπής, νομίμως αναγνωρισμένου. 

3. Να είναι δικηγόροι μέλη ενός από τους Δικηγορικούς Συλλόγους της Χώρας (ΣτΕ 426/2020) με δικαίωμα παράστασης στον Άρειο Πάγο (Παρ’ Αρείω Πάγω). 

4. Να μην έχουν συμπληρώσει το 67ο έτος της ηλικίας τους, σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 1 του άρθρου 45 του Κώδικα Δικηγόρων (Ν. 4194/2013). 

5. Οι άντρες να έχουν εκπληρώσει τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις ή να έχουν απαλλαγεί νόμιμα και οριστικά από αυτές, να μην είναι ανυπότακτοι και να μην έχουν καταδικαστεί για λιποταξία με τελεσίδικη απόφαση. 

6. Να μην έχουν κώλυμα διορισμού λόγω ποινικής καταδίκης ή επειδή τελούν υπό στερητική ή και επικουρική δικαστική συμπαράσταση, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 16 του Ν. 3584/2007, ούτε κατά το χρόνο λήξης της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων ούτε κατά το χρόνο διορισμού. 

7. Να έχουν την υγεία και τη φυσική καταλληλότητα για την άσκηση των καθηκόντων τους σύμφωνα με τα οριζόμενα στις διατάξεις του άρθρου 14 του Ν. 3584/2007 όπως έχουν τροποποιηθεί με τις παρ. 3 & 4 του άρθρου 48 του Ν.4674/2020 και ισχύουν σήμερα. 

8. Να μην έχουν κώλυμα κατά τις διατάξεις του Ν. 1256/1982 και του Κώδικα Δικηγόρων. 

9. Να μην έχουν τιμωρηθεί πειθαρχικά. 

10. Να έχουν δικαστηριακή και επαγγελματική εμπειρία σε γνωστικά αντικείμενα του δημοσίου δικαίου, απαλλοτριώσεων, Κτηματολογίου, εμπράγματου δικαίου, πολεοδομικού δικαίου, αναγκαστικής εκτελέσεως και εργατικού δικαίου, αντικείμενα τα οποία συνήθως απασχολούν τη Νομική Υπηρεσία του Δήμου μας. Η παραπάνω εμπειρία θα πρέπει να αποδεικνύεται από δικαστικές αποφάσεις, δικόγραφα, υπομνήματα, γνωμοδοτήσεις, κατάσταση παραστάσεων από δικηγορικούς συλλόγους, συμβάσεις με φορείς ή νομικά πρόσωπα με σχετικό αντικείμενο κλπ. 

11. Να μην κατέχουν άλλη έμμισθη θέση σε φορέα του δημόσιου τομέα. Σε περίπτωση που κατέχουν, μπορούν να εμφανιστούν ως υποψήφιοι εάν συνυποβάλλουν μαζί με την αίτηση και τα σχετικά δικαιολογητικά, υπεύθυνη δήλωση ότι εφόσον προσληφθούν στη νέα θέση που προκηρύσσεται, θα παραιτηθούν από την άλλη έμμισθη θέση. Στην περίπτωση αυτή δεν μπορούν να αναλάβουν υπηρεσία, αν δεν προσκομίσουν βεβαίωση του εντολέα, στον οποίο παρέχουν τις υπηρεσίες τους,, ότι παραιτήθηκαν από την έμμισθη θέση τους ή έπαψαν να αναλαμβάνουν υποθέσεις ή να λαμβάνουν περιοδική αμοιβή (περ. ε΄της παρ. 2 του άρθρου 43 του Ν. 4194/2013). 

Όλα τα ανωτέρω έγγραφα θα πρέπει να υποβληθούν σε ευκρινή φωτοαντίγραφα, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 1 του Ν. 4250/2014 (ΦΕΚ 74/Α΄/2014) και τα οριζόμενα της παρούσης.

Δείτε την Προκήρυξη εδώ 

Σχόλια

Legal Jobs

Legal Jobs
Θέσεις Εργασίας-Υποτροφίες- Μεταπτυχιακά