Προειδοποίηση στην Ελλάδα από την ΕΕ για μη εφαρμογή του δισδιάστατου barcode στις θεωρήσεις ενιαίου τύπου (visas)

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισε σήμερα να κινήσει διαδικασία επί παραβάσει με την αποστολή προειδοποιητικής επιστολής στην Ελλάδα, λόγω μη εφαρμογής του δισδιάστατου γραμμικού κώδικα στις θεωρήσεις ενιαίου τύπου.

Εκτός της Ελλάδας, αντίστοιχες επιστολές έλαβαν από την Επιτροπή η Κύπρος , η Λιθουανία και η Βουλγαρία. Ο δισδιάστατος γραμμικός κώδικας θεσπίστηκε για την προστασία των στοιχείων που καταχωρίζονται στην αυτοκόλλητη θεώρηση από την πλαστογράφηση.

Στις 30 Απριλίου 2020 κοινοποιήθηκε η εκτελεστική απόφαση C(2020) 2672 της Επιτροπής για την καθιέρωση δισδιάστατου γραμμικού κώδικα στις θεωρήσεις ενιαίου τύπου. Η προθεσμία εφαρμογής έληξε τον Μάιο του 2022.

Και τα τέσσερα αυτά κράτη μέλη εξακολουθούν να μην τυπώνουν τον δισδιάστατο γραμμικό κώδικα στις αυτοκόλλητες θεωρήσεις που εκδίδουν. Η Βουλγαρία, η Ελλάδα, η Κύπρος και η Λιθουανία έχουν πλέον προθεσμία δύο μηνών για να απαντήσουν στην επιστολή και να διορθώσουν τις παραλείψεις που διαπίστωσε η Επιτροπή. Η Επιτροπή, αν δεν λάβει ικανοποιητική απάντηση, μπορεί να αποφασίσει να αποστείλει αιτιολογημένη γνώμη. (πηγή europa.eu)

Σχόλια

Legal Jobs

Legal Jobs
Θέσεις Εργασίας-Υποτροφίες- Μεταπτυχιακά