Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ η προκήρυξη του διαγωνισμού των δικαστών: 142 οι θέσεις

Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης στις 25.5.2023 η Προκήρυξη του διαγωνισμού για την εισαγωγή 142 σπουδαστών στην Εθνική Σχολή Δικαστικών Λειτουργών για το 2023.

Ο αριθμός των εισακτέων κατανέμεται ανά κατεύθυνση, ως ακολούθως: 

Α. Διοικητικής Δικαιοσύνης, πενήντα (50) θέσεις, ως εξής: τέσσερις (4) θέσεις δοκίμων εισηγητών του Συμβουλίου της Επικρατείας, έξι (6) θέσεις δοκίμων εισηγητών του Ελεγκτικού Συνεδρίου και σαράντα (40) θέσεις παρέδρων πρωτοδικείου των τακτικών διοικητικών δικαστηρίων. 

Β. Πολιτικής και Ποινικής Δικαιοσύνης, καθώς και Ειρηνοδικών, εβδομήντα τρεις (73) θέσεις, ως εξής: εξήντα δύο (62) θέσεις παρέδρων πρωτοδικείου και έντεκα (11) δοκίμων ειρηνοδικών. 

Γ. Εισαγγελέων, δεκαεννέα (19) θέσεις παρέδρων εισαγγελίας. 

Ο εισαγωγικός διαγωνισμός περιλαμβάνει τρία (3) στάδια. Το πρώτο στάδιο των εξετάσεων θα διενεργηθεί στη Θεσσαλονίκη από τη 15η έως τη 18η Ιουλίου, το δεύτερο στάδιο θα διενεργηθεί στη Θεσσαλονίκη εντός του μηνός Σεπτεμβρίου και το τρίτο θα διενεργηθεί στην Αθήνα από την 1η Δεκεμβρίου έως την 20ή Δεκεμβρίου του τρέχοντος έτους. 

Το πρόγραμμα, η διαδικασία, ο ορισμός των επιτηρητών, καθώς και κάθε άλλο σχετικό θέμα, το οποίο αναφέρεται στους υποψηφίους, τους όρους και τον τρόπο διεξαγωγής του διαγωνισμού, καθορίζονται με απόφαση της επιτροπής διαγωνισμού, πλην των εξεταστικών κέντρων που ορίζονται από τη Σχολή. Οι αποφάσεις της επιτροπής αναρτώνται στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Δικαιοσύνης και της Εθνικής Σχολής Δικαστικών Λειτουργών.

Δείτε την Προκήρυξη εδώ

Σχόλια

Legal Jobs

Legal Jobs
Θέσεις Εργασίας-Υποτροφίες- Μεταπτυχιακά