Ανάκληση απόφασης επί αίτησης αναστολής - Προσκόμιση νέων κρίσιμων στοιχείων κατά την έννοια της παρ.5 του άρθ.205 ΚΔΔ (ΔΠρΠατ)

Διοικ.Πρωτοδικείο Πατρών Ν19/2023 (Προσωρινή Δικαστική Προστασία-Προεδρική Διαδικασία): Ανάκληση απόφασης του παρόντος δικαστηρίου με την οποία απορρίφθηκε αίτηση αναστολής με την αιτιολογία ότι αν και η ένδικη διαφορά ήταν φορολογική, δεν περιλήφθηκε στην αίτηση η προβλεπόμενη στο άρθρο 203 παρ. 2 ΚΔΔ δήλωση περιουσιακής κατάστασης . Με την προσβαλλόμενη απόφαση είχε απορριφθεί αίτηση αναστολής της αιτούσας κατά απόφασης του Διοικητή της ΑΑΔΕ, με την οποία είχε αποφασισθεί η αναστολή λειτουργίας καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος της αιτούσας για 4 μήνες με την αιτιολογία της χρήσης βίας από διαφορετικό υπαίτιο πρόσωπο, σε βάρος ελεγκτή υπαλλήλου της ΑΑΔΕ σε φορολογικό έλεγχο που είχε ως αποτέλεσμα τη σωματική βλάβη του υπαλλήλου.

Είναι δυνατή η ανάκληση απόφασης που εκδόθηκε επί αίτησης αναστολής, εφόσον ο αιτών, προς υποστήριξη της αίτησής του, επικαλείται και προσκομίζει νέα κρίσιμα στοιχεία, τα οποία, πάντως αναφερονται στο αιτιολογικό έρεισμα της εν λόγω απόφασης. Εν προκειμένω το Δικαστήριο λαμβάνοντας υπόψη τον ισχυρισμό της αιτούσας περί εύλογης αμφιβολίας της για τη φορολογική ή μη φύση της ένδικης σε βάρος της κύρωσης, δέχεται την ως άνω προσκομιζόμενη δήλωση περιουσιακής κατάστασης ως νέο στοιχείο κατά την έννοια της παρ.5 του άρθρου 205 ΚΔΔ. Ως εκ τούτου η αίτηση ανάκλησης πρέπει να γίνει δεκτή και να ανακληθεί η Ν10/2023 απόφαση του Δικαστηρίου, εν συνεχεία δε να εξετασθεί κατ’ ουσίαν η αίτηση αναστολής κατά της απόφασης του Διοικητή της ΑΑΔΕ. Απορρίπτει κατ΄ουσίαν την αίτηση αναστολής. (Την υπόθεση χειρίστηκε η δικηγόρος Κεφαλληνίας Σταματούλα Δελακά.)

Δείτε την Απόφαση εδώ

Σχόλια

Legal Jobs

Legal Jobs
Θέσεις Εργασίας-Υποτροφίες- Μεταπτυχιακά