Μηνυτής πέταξε πέτρα στην έδρα του δικαστηρίου επειδή δεν του άρεσε η απόφαση - Τραυματίστηκε ο γραμματέας

Ένα πρωτοφανές περιστατικό όταν 52χρονος διάδικος πέταξε πέτρα προς την έδρα του δικαστηρίου μόλις ο Πρόεδρος ανακοίνωσε την απόφαση, συνέβη στην Κω,  με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του γραμματέα.

Όπως αναφέρει η σχετική επιστολή διαμαρτυρίας που απέστειλε ο Σύλλογος Δικαστικών Υπαλλήλων Κω προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης, κατά τη συνεδρίαση της 2-6-2022 του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Κω, αφού ο πρόεδρος ανακοίνωσε την απόφασή του επί μιας υπόθεσης που συζητήθηκε, ο μηνυτής επειδή διαφώνησε με την απόφαση, πέταξε μία πέτρα στην έδρα, η οποία χτύπησε στο plexiglass, αυτό έσπασε και ένα αιχμηρό κομμάτι χτύπησε στο μάτι τον γραμματέα. Ο μηνυτής στη συνέχεια διέφυγε ανενόχλητος, ενώ καθ’όλη την διαδικασία , όπως αναφέρει η επιστολή, ήταν εριστικός και υβριστικός, χωρίς κανένας να αντιδράσει. Ο γραμματέας ευτυχώς τραυματίστηκε ελαφρά, όμως τι θα γινόταν αν δεν υπήρχε το προστατευτικό plexiglass ή αν αντί για πέτρα ο μηνυτής περούσε άλλο αντικείμενο, αναρωτιέται ο σύλλογος δικαστικων υπαλληλων Κω.

Σε ένδειξη διαμαρτυρίας οι δικαστικοί υπάλληλοι του νησιού πραγματοποίησαν 3ωρη στάση εργασίας στις 3.6.2022 ενώ και οι δικηγόροι απείχαν για τον ίδιο λόγο.

(πηγη newsbreak.gr / photo αρχείου)

Σχόλια

Legal Jobs

Legal Jobs
Θέσεις Εργασίας-Υποτροφίες- Μεταπτυχιακά