Οι καλύτερες Νομικές Σχολές στον κόσμο για το 2022

Τη λίστα με την κατάταξη των καλύτερων Νομικών Σχολών στον κόσμο για το 2022 παρουσίασε ο οργανισμός QS World University Rankings που αποτελεί την πλέον αξιόπιστη και γενικώς αποδεκτή αξιολόγηση των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων παγκοσμίως.

Στην πρώτη θέση βρίσκεται η Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου του Harvard με 99.8 βαθμούς, στη δεύτερη ακολουθεί η Νομική του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης (98) και στην τρίτη θέση η Νομική του Πανεπιστημίου του Cambridge (97,5).  

Την πρώτη δεκάδα συμπληρώνουν οι Νομικές Σχολές των Πανεπιστημίων του Yale (θέση 4), του Stanford (θέση 5), του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης (θέση 6) , του LSE (θέση 7), τoυ Columbia ( θέση 8), της Καλιφόρνια (θέση 9), και του Πανεπιστημίου του Σικάγο (θέση 10) .

Από τις 10 κορυφαίες νομικές σχολές στον κόσμο , οι 7 είναι στις ΗΠΑ και οι 3 στο Ηνωμένο Βασίλειο. Από την Ε.Ε. στην 18η θέση είναι η Νομική του Πανεπιστημίου Paris 1 Panthéon-Sorbonne και στην 21η η Νομική του Πανεπιστημίου του Leiden, στην Ολλανδία.

Την πρώτη Γερμανική Νομική Σχολή συναντάμε στην 41η θέση και είναι αυτή του Πανεπιστημίου Humboldt του Βερολίνου. 

Από τις Νομικές Σχολές της Ελλάδας, η Νομική του Πανεπιστημίου Αθηνών βρίσκεται στις θέσεις 251-300 και η Νομική του ΑΠΘ στις θέσεις 301-340.

Το σύστημα αξιολόγησης QS περιλαμβάνει τις παγκόσμιες συνολικές και θεματικές κατατάξεις που αξιολογούν τα κορυφαία πανεπιστήμια του κόσμου με τη μελέτη 48 διαφορετικών μαθημάτων και πέντε σύνθετων τομέων διδασκαλίας, σε πέντε ανεξάρτητες περιφέρεις (Ασία, Λατινική Αμερική, Ευρώπη και Κεντρική Ασία, Αραβική Περιφέρεια και BRICS).

Όντας η μόνη διεθνής κατάταξη που έλαβε την έγκριση της IREG (Ιnternational Ranking Expert Group), η κατάταξη της QS θεωρείται ως μία από τις τρεις πιο ευρέως διαδεδομένες πανεπιστημιακές βαθμολογίες στον κόσμο, μαζί με την Παγκόσμια Ακαδημαϊκή Κατάταξη των Πανεπιστημίων και την Παγκόσμια Κατάταξη Πανεπιστημίων Ανώτατης Εκπαίδευσης των Times.

Δείτε ολόκληρη τη λίστα εδώ

Σχόλια

Legal Jobs

Legal Jobs
Θέσεις Εργασίας-Υποτροφίες- Μεταπτυχιακά