Αθωώθηκε η 19χρονη Βρετανίδα που είχε καταγγείλει ομαδικό βιασμό απο 12 άτομα στην Κύπρο

Αθωώθηκε σε δεύτερο βαθμό από το Ανώτατο Δικαστήριο της Κύπρου η νεαρή Βρετανίδα, η οποία είχε καταγγείλει τον ομαδικό βιασμό της από 12 Ισραηλινούς στην Αγία Νάπα το καλοκαίρι του 2019.

Τον Ιανουάριο του 2020 η Βρετανίδα καταδικάστηκε στην ποινή της τετράμηνης φυλάκισης με αναστολή, για το αδίκημα της δημόσιας βλάβης, μετά από ψευδή καταγγελία, ότι έπεσε θύμα βιασμού από δώδεκα Ισραηλινούς στην Αγία Νάπα το καλοκαίρι του 2019.

Σύμφωνα με τα όσα περιλαμβάνονται στο σκεπτικό της απόφασης, η 19χρονη τότε Βρετανίδα κατήγγειλε τον βιασμό της, τον οποίον κατόπιν ανακάλεσε.

Οι Βρετανοί και Κύπριοι δικηγόροι της Βρετανίδας υποστήριξαν με υπόμνημα 70 σελίδων πως η καταδίκη και τετράμηνη φυλάκιση με αναστολή της πελάτισσάς τους, ήταν όπως ανέφεραν εξαιρετικά αναξιόπιστη και έπρεπε να ανατραπεί, ενώ τόνισαν πως όσο η καταδίκη ισχύει, καταστρέφει το μέλλον μιας γυναίκας που εν τέλει ήταν το θύμα μιας σεξουαλικής επίθεσης. Μάλιστα, ο δικηγόρος ζήτησε έρευνα για τη συμπεριφορά της κυπριακής Αστυνομίας, απέναντι στην πελάτισσα του.

Η κοπέλα, με καταγωγή από το Ντάρμπισιρ της Αγγλίας, ήταν 19 ετών όταν υπέστη τον καταγγελλόμενο  ομαδικό βιασμό. Αργότερα ανακάλεσε την καταγγελία της, αλλά όπως υποστήριξε η ίδια, αυτό συνέβη κατόπιν πίεσης και υπό τις υποδείξεις της κυπριακής Αστυνομίας, αλλά και χωρίς την παρουσία συνηγόρου.

Σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα Telegraph, αν η έφεση δεν οδηγούσε σε ανατροπή της πρωτόδικης απόφασης, οι δικηγόροι της νεαρής Βρετανίδας θα προσέφευγαν στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Σημειώνεται ότι η απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου ελήφθη κατά πλειοψηφία. (πηγή ertnews.gr)

Σχόλια

Legal Jobs

Legal Jobs
Θέσεις Εργασίας-Υποτροφίες- Μεταπτυχιακά