Παράνομος ο αποκλεισμός των ανεμβολίαστων από τα καταστήματα ρουχισμού σύμφωνα με απόφαση Γερμανικού δικαστηρίου

Διοικητικό δικαστήριο στη Γερμανία αποφάσισε ότι δεν είναι νόμιμος ο αποκλεισμός των μη εμβολιασμένων ατόμων από τα καταστήματα ρουχισμού.

Συγκεκριμένα το δικαστήριο του Ρέγκενσμπουργκ στη Βαυαρία έκρινε ότι ο αποκλεισμός των ανεμβολίαστων δεν μπορεί να ισχύσει για τα είδη ενδυμασίας, καθώς τα ρούχα εξυπηρετούν καθημερινές ανάγκες των πολιτών.

Στο δικαστήριο προσέφυγε ιδιοκτήτης καταστήματος ρουχισμού ζητώντας με αίτηση ασφαλιστικών μέτρων την μη ισχύ του μέτρου απαγόρευσης εισόδου ανεμβολίαστων προσώπων στο κατάστημά του. Είχε προηγηθεί λήψη διοικητικών μέτρων εναντίον του λόγω μη τήρησης ελέγχου στο κατάστημα.

Το δικαστήριο αποφάσισε ότι ο συγκεκριμένος απαγορευτικός κανόνας (2G) δεν θα ισχύει πλέον για τις επιχειρήσεις εμπορίας ρούχων καθώς η προμήθεια κατάλληλου ρουχισμού χρησιμεύει για την κάλυψη ατομικών αναγκών που μπορεί να προκύψουν ανά πάσα στιγμή και επομένως έχουν το χαρακτήρα του «καθημερινού».

Η απόφαση ισχύει μόνο για τις επιχειρήσεις στην περιοχή του Neutraubling, που βρίσκεται κοντά στο Ρέγκενμπουργκ. (br.de/legalnews24.gr)

Σχόλια

Legal Jobs

Legal Jobs
Θέσεις Εργασίας-Υποτροφίες- Μεταπτυχιακά