Δικηγόροι ζητούν την θέσπιση συστήματος αποζημίωσης για τις παρενέργειες των εμβολίων στην Ιρλανδία

Οι δικηγόροι στην Ιρλανδία ζητούν από την κυβέρνηση να θεσπίσει ένα νομοθετικό σύστημα αποζημίωσης για βλάβες της υγείας που σχετίζονται με εμβόλια.

Μια ομάδα εμπειρογνωμόνων υπό την προεδρία του Δικαστή Τσαρλς Μίναν συνέστησε ήδη από τον Δεκέμβριο του 2020 να θεσπίσει η κυβέρνηση ένα σύστημα αποζημίωσης για τις παρενέργειες εμβολίων  ως ζήτημα «επείγουσας ανάγκης».

Ο Michael Boylan, ιδρυτικός εταίρος της εταιρείας Michael Boylan Litigation Firm στο Δουβλίνο, δήλωσε στους Times ότι ένα πρόγραμμα αποζημίωσης «έχει γίνει αντικείμενο υπόσχεσης εδώ και δεκαετίες και νομίζω ότι η κυβέρνηση πρέπει να τηρήσει τη μακροχρόνια υπόσχεσή της».

Η εταιρεία του έχει λάβει περίπου 30 ερωτήματα από άτομα που ισχυρίζονται ότι υποφέρουν από «σοβαρές αρνητικές συνέπειες» ως αποτέλεσμα του εμβολιασμού κατά του Covid-19, ανέφερε ο Boylan.

Ο Ρίτσαρντ Γκρόγκαν, συνεργάτης της Richard Grogan & Associates στο Δουβλίνο, ανέφερε στην εφημερίδα ότι η εταιρεία του είχε αρχίσει επίσης να βλέπει «έναν περιορισμένο αριθμό ανθρώπων που έρχονται και έχουν σημαντικές συνέπειες από το εμβόλιο».

Ο δικηγόρος Liam Moloney, εξειδικευμένος σε υποθέσεις αποζημιώσεων για σωματικές βλάβες, υποστηρίζει ότι ένα νομοθετικό σύστημα θα αποτρέψει τα άτομα που έχουν «εξαιρετικά σπάνιες» βλάβες από τον κίνδυνο μιας πολύ αβέβαιης δικαστικής διαμάχης.

Τελικά θα ήταν καλύτερο να υπάρχει ένα ολοκληρωμένο, δίκαιο πρόγραμμα αποζημιώσεων για την άρση των διαφορών, ανέφερε ο Moloney. (πηγή:irishlegal.com)

Ακολουθήστε το Legalnews24 στο GoogleNews εδώ

Aκολουθήστε το Legalnews24.gr στο Instagram εδώ


Σχόλια

Legal Jobs

Legal Jobs
Θέσεις Εργασίας-Υποτροφίες- Μεταπτυχιακά