Eγγραφή Πλοίων υπό Κυπριακή Σημαία : Είδη και πλεονεκτήματα

Η Κύπρος ως ναυτιλιακό κέντρο

Η Κύπρος αποτελεί διεθνές ναυτιλιακό κέντρο, προσφέροντας αποτελεσματικές και υψηλής ποιότηταςυπηρεσίες σε ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων στον τομέα της ναυτιλίας στους επαγγελματίες στον τομέα αυτό, συμπεριλαμβανομένων ναυλωτών, ιδιοκτητών πλοίων, χειριστών πλοίων και εταιρειών ρυμουλκών. Η Κύπρος έχει δημιουργήσει με επιτυχία μια διαφοροποιημένη και ισχυρή ναυτιλιακή βιομηχανία, η οποίαπροσφέρει ένα σύνολο ανταγωνιστικών πλεονεκτημάτων. Η Κύπρος θεωρείται σήμερα ένα από τα πλέον αξιόπιστα και ανταγωνιστικά κέντρα ναυτιλίας στον κόσμο όσον αφορά στις υπηρεσίες, στα τέλη νηολόγησης και τουςφόρους.

Οι τύποι καταχώρησης πλοίων υπό κυπριακή σημαία είναι οι εξής:

-Η προσωρινή νηολόγηση των κυπριακών πλοίων ισχύει για τις ταξινομήσεις πλοίων διάρκειας 6 μηνών. Εάν είναι απαραίτητο, η εγγραφή μπορεί να ανανεωθεί για μία φορά για ακόμα 3 μήνες.

-Η μόνιμη νηολόγηση που χρησιμοποιείται πιο συχνά είναι η μόνιμη εγγραφή προσωρινά νηολογημένου πλοίου στην Κύπρο πρέπει να τεθεί σε ισχύ εντός 6 μηνών, ή εντός 9 μηνών σε περίπτωση εφαρμογής της ανανέωσης των 3 μηνών, από την ημερομηνία της αρχικής εγγραφής.

-Η παράλληλη νηολόγηση που είναι η για ορισμένο χρόνο και υπό καθορισμένες νομικές προϋποθέσεις νηολόγηση πλοίου στο νηολόγιο είτε της Κύπρου (ParallelIn) είτε άλλης χώρας (ParallelOut), ενώ το πλοίο εξακολουθεί να είναι εγγεγραμμένο στο νηολόγιο άλλης χώρας.

Βασικά οφέλη της Κυπριακής Σημαίας:

✓ Σημαία κυρίαρχου κράτους-μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Διπλωματική προστασία της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε κυπριακά πλοία.

Συμβαλλόμενο μέρος σε όλες τις διεθνείς ναυτικές συμβάσεις για την ασφάλεια, την πρόληψη της ρύπανσης, την ναυτική εργασία και υγεία

Διμερείς συμφωνίες για την εμπορική ναυτιλία  που έχουν υπογραφεί με 27 κράτη, μέσω των οποίων τα πλοία της Κύπρου έχουν προνόμια στα λιμάνια άλλων κρατών.

Περιεκτική καιπρωτοποριακή εθνική νομοθεσία για την προστασία των κυπριακών πλοίων.

Ναυτικά γραφείαστρατηγικά εγκατεστημένα σε όλο τον κόσμο, προσφέροντας υπηρεσίες σε πλοία της Κύπρου και σε ναυτικούς(Πειραιάς, Λονδίνο, Νέα Υόρκη, Αμβούργο, Ρότερνταμ και Βρυξέλλες).

✓ Ποιοτική σημαία που αναφέρεται στον «Λευκό Κατάλογο» (White List) των Μνημονίων του Παρισιού και του Τόκιο σχετικά με τον λιμενικό έλεγχο που έχει ως αποτέλεσμα λιγότερες επιθεωρήσεις των πλοίων και λιγότερες καθυστερήσεις στα λιμάνια

✓ Ευνοϊκό φορολογικό καθεστώς εγκεκριμένο από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Κανένας φόρος σε εισόδημα που προέρχεται από τη λειτουργία ειδικής κατηγορίας πλοίων.

Κανένας φόρος επί των μερισμάτων που καταβάλλεται στους μετόχους από τα κέρδη από τη λειτουργία ή από την πώληση ειδικής κατηγορίας πλοίων.

Κανένας φόρος επί των εσόδων από την πώληση ειδικής κατηγορίας πλοίων.

✓ Κανένας φόρος  επί μισθοδοσίας ή άλλων παροχών του πλοιάρχου, των υπαλλήλων και του πληρώματος ενός κυπριακού πλοίου ειδικής κατηγορίας.

Ανταγωνιστικό κόστος και έξοδα εγγραφής πλοίου.

✓ Κανένας φόρος κληρονομιάς σε μετοχές  πλοιοκτήτριας εταιρείας.

H κυπριακή δικηγορική εταιρεία Διονυσίου και Συνεργάτες μπορεί να προσφέρει:

Εγγραφή οποιουδήποτε τύπου σκαφών υπό κυπριακή σημαία με παράλληλη, προσωρινή ή μόνιμη νηολόγηση.

✓ Επισταμένο νομικό έλεγχο σε εξαγορές πλοίων.

Σύνταξη συμφωνιών αγοράς μετοχών εταιρειών και αγοράς σκαφών.

✓ Ίδρυση εταιρειών πλοιοκτητών.

Ρύθμιση των διατυπώσεων της τάξης του σκάφους.

Άνοιγμα τραπεζικού λογαριασμού για την εταιρεία πλοιοκτητών.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στο τηλ. +35722272360 ή στο email: info@dplawcyprus.com

Σχόλια

Legal Jobs

Legal Jobs
Θέσεις Εργασίας-Υποτροφίες- Μεταπτυχιακά