Στα όρια της επιβίωσης η μεγάλη πλειοψηφία των δικηγόρων

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν στις 15.4.2021 στις έδρες των Πρωτοδικείων όλης της Χώρας, συγκεντρώσεις των Διοικητικών Συμβουλίων των κατά τόπους Δικηγορικών Συλλόγων, στα πλαίσια της «Ημέρας πανελλαδικής διαμαρτυρίας δικηγόρων». Οι Δικηγόροι όλης της Χώρας διαμαρτύρονται για την αντιφατική και κακή νομοθέτηση, που δημιουργεί ανασφάλεια δικαίου, αιφνιδιάζει τους παράγοντες της δίκης και φαλκιδεύει δικαιώματα Ελλήνων πολιτών καθώς επίσης και για τη συνεχιζόμενη αδράνεια της Κυβέρνησης ως προς την οικονομική στήριξη του κλάδου.

Στην Αθήνα, (φωτο) η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στην είσοδο του Πρωτοδικείου Αθηνών στην πρώην Σχολή Ευελπίδων.
Σε δηλώσεις του στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, ο Πρόεδρος της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος και Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών κ. Δημήτρης Βερβεσός, ανάμεσα στα άλλα επισήμανε :
«Οι Δικηγόροι έχουν εξαντλήσει τα όρια των αντοχών τους.
Η Δικαιοσύνη δεν έχει οξυγόνο για να αναπνεύσει.
Τα δικονομικά δικαιώματα των Ελλήνων Πολιτών είναι σε «καραντίνα»
Η καθημερινότητά μας στα Δικαστήρια, τα Υποθηκοφυλακεία και τις Δημόσιες Υπηρεσίες είναι τραγική.
Η οικονομική κατάσταση της μεγάλης πλειοψηφίας των συναδέλφων, μετά από ένα (1) χρόνο κλειστά Δικαστήρια, έχει αγγίξει τα όρια της επιβίωσης.
Η Κυβέρνηση οφείλει να σταθεί επιτέλους δίπλα στον πληγέντα από την πανδημία κλάδο, λαμβάνοντας ΤΩΡΑ όλα τα μέτρα που απαιτούνται, για να «ανασάνουν» οι Δικηγόροι». 

Πλάνα απo την κινητοποίηση στην Αθήνα στο καναλι του ΔΣΑ στο youtube, στην διεύθυνση

https://www.youtube.com/watch?v=3EBh8Vec02g&ab_channel=%CE%94%CE%B9%CE%B...

(δελτίο τύπου)

Σχόλια