Εμφανίσεις δικηγόρων σε "τηλεδίκες": Παρέμβαση του Προέδρου Πειθαρχικών Τμημάτων του ΔΣΑ

Την παρέμβαση του Προέδρου της Ολομέλειας των Πειθαρχικών Τμημάτων του ΔΣΑ προκάλεσαν οι συνεχείς εμφανίσεις δικηγόρων στα μέσα μαζικής ενημέρωσης για σχολιασμό ποινικών υποθέσεων της επικαιρότητας. Η σχετική ανακοίνωση του κ. Χαραλαμπου Αναλυτή έχει ως εξής:

«Ο Πρόεδρος της Ολομέλειας των Πειθαρχικών Τμημάτων του Πειθαρχικού Συμβουλίου της Περιφέρειας των Εφετείων Αθηνών (του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών), ενημερώνει τους συναδέλφους/σες ότι σύμφωνα με το άρθρο 10 περίπτωση «η» του Κώδικα Δεοντολογίας, απαγορεύεται η εμφάνιση των δικηγόρων στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης επί σκοπώ σχολιασμού ή αναπαραγωγής υποθέσεων που εκκρεμούν σε οποιοδήποτε στάδιο της Δικαιοσύνης (τηλεδίκες), ανεξαρτήτως αν είναι οι χειριστές ή όχι της υπόθεσης.

Επειδή το φαινόμενο των τηλεδικών (ποινικών υποθέσεων) έχει ενταθεί και συνάδελφοι/σες, παρά τις συνεχείς ενημερώσεις, εξακολουθούν τις εμφανίσεις τους στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, με συνέπεια να εκθέτουν και τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών, γι΄ αυτό τους καλώ άμεσα να σταματήσουν αυτές.

Σε διαφορετική περίπτωση, θα ασκείται άμεσα αυτεπάγγελτη πειθαρχική δίωξη, σύμφωνα με το άρθρο 152 του ν. 4194/2013 Κώδικας Δικηγόρων».


Σχόλια