Επείγουσα ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Δικαστικών Επιμελητών Ελλάδας


H Oμοσπονδία Δικαστικών Επιμελητών Ελλάδας εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:
«Η Εκτελεστική Γραμματεία της Ομοσπονδίας Δικαστικών Επιμελητών Ελλάδας, συνήλθε εκτάκτως στις 2-4-2020 μέσω τηλεδιάσκεψης και αποφάσισε ομόφωνα να καταστήσει σαφές προς όλους τους δικαστικούς επιμελητές αλλά και τους συνεργάτες δικηγόρους, ότι η αποχή από την άσκηση του συνόλου των καθηκόντων των δικαστικών επιμελητών, μέχρι 10-4-2020 σύμφωνα με τις σχετικές αποφάσεις των Δ.Σ. όλων των Συλλόγων, καταλαμβάνει όλες ανεξαιρέτως τις επιδόσεις εγγράφων, πλην αυτών που ρητώς κατονομάζονται στην ισχύουσα ΚΥΑ περί αναστολής εργασιών των Δικαστηρίων, δηλαδή εγγράφων που εμπίπτουν στην προσωρινή δικαστική προστασία (προσωρινές διαταγές).
Η συμβολή στην προστασία της δημόσιας υγείας και στην ανάσχεση της εξάπλωσης του κορωναϊού, δεν γίνεται με λόγια αλλά με πράξεις και καλούνται οι συνάδελφοι να υπηρετήσουν πιστά και απαρέγκλιτα την οδηγία, ώστε να αποφευχθούν πειθαρχικές και ποινικές κυρώσεις. 
Να κοινοποιηθεί η παρούσα: Στους Δικηγορικούς Συλλόγους Ελλάδος με την παράκληση να ενημερώσουν τα μέλη τους και στην Ένωση Ελληνικών Τραπεζών. Να ενημερωθούν τα συναρμόδια Υπουργεία».


Σχόλια