"Σας χαρίζουμε τα κουπόνια σας αλλά όχι την αξιοπρέπειά μας" - Ψήφισμα του ΔΣ Αιγίου για τα voucher κατάρτισης: Να δοθούν τα χρήματα στο Εθνικό Σύστημα Υγείας


Ψήφισμα, με το οποίο παίρνει θέση στα τελευταία γεγονότα για το οικονομικό βοήθημα των 800 ευρώ που τελικά δεν δόθηκε στους δικηγόρους και την αντικατάσταση αυτού με τις επιταγές κατάρτισης, εξέδωσε ο Δικηγορικός Σύλλογος Αιγίου. 
Ο ΔΣ Αιγίου κάνει λόγο για ντροπιαστική πρόταση και προτείνει να επιστραφούν τα voucher κατάρτισης και τα ποσά που αφορούν τις εν λόγω επιταγές να εκταμιευθούν και να αποδοθούν στο Εθνικό Σύστημα Υγείας και τον ΕΟΔΥ. Ολόκληρο το ψήφισμα της 27ης Μαρτίου 2020 αναφέρει τα ακόλουθα:
«Είμαστε δικηγόροι. Υπηρετούμε πάντα το κοινωνικό σύνολο και τη Δικαιοσύνη και είμαστε περήφανοι για το λειτούργημα μας. Την ντροπιαστική για το μεγαλύτερο επιστημονικό κλάδο της χώρας πρόταση να μεταβληθούν οι δικηγόροι σε μέσα για να εξοικονομήσουν πόρους από ΕΣΠΑ πρωτίστως τα κέντρα κατάρτισης σας την επιστρέφουμε παραιτούμενοι από τέτοιες μεθοδεύσεις και σας προτείνουμε την δύσκολη ώρα αυτή για την πατρίδα και το λαό της τα ποσά που αφορούν τις επιταγές να βρείτε τρόπο ,γιατί πάντα βρίσκετε τρόπο όπως αποδείχθηκε, να εκταμιευθούν και να αποδοθούν στο Εθνικό Σύστημα Υγείας και τον ΕΟΔΥ γιατί είναι απείρως σημαντικότερα για τους Έλληνες πολίτες και την πατρίδα μας αυτές τις δύσκολες ώρες ώστε να ισχυροποιηθούν οι ΜΕΘ ενάντια στην παγκόσμια απειλή του κορωναϊου.
Έχουμε αξιοπρέπεια ως κλάδος και δεν είμαστε επαίτες. Και την αξιοπρέπεια αυτή θα την έχουμε πάντα. .Θέλετε να υποβαθμίσετε με τις αντιφατικές αποφάσεις, ο πρωθυπουργός και οι συναρμόδιοι υπουργοί, το δικηγορικό λειτούργημα εν μέσω πανδημίας όταν τον κλάδο που έχει πληγεί περισσότερο από κάθε επιστημονικό κλάδο τον έχετε απαξιώσει με ένα βοήθημα που κατέληξε voucher μέσω κέντρων κατάρτισης όταν άλλοι κλάδοι που θα λάβουν πλήρως το επίδομα των 800 ευρώ μόνο αντανακλαστικές συνέπειες υφίστανται στην παρούσα στιγμή. Επιλησμονήθηκε ότι εμείς και οι συνάδελφοί μας στηρίζουμε τόσα χρόνια με καταβολές μας το επίδομα ΟΑΕΔ και ούτε καν αυτό δεν τους επιστρέφετε. Μια λέξη αρμόζει σε όλες αυτές τις καταστάσεις. ΝΤΡΟΠΗ. Είχαμε μέχρι τώρα συνηθίσει τα μεγαλύτερα ψέματα να λέγονται προεκλογικά. Εδώ ζήσαμε όμως την πρωτοφανή κατάσταση μετεκλογικά να ανακοινωθεί άνευ ουδεμίας επιφυλάξεως από το στόμα όλων των συναρμοδίων υπουργών αλλά και του ιδίου του πρωθυπουργού ότι οι δικηγόροι που αναντίρρητα πλήττονται βάναυσα από την αναστολή λειτουργίας δικαστηρίων και ετέρων Υπηρεσιών, δικαιούνται το επίδομα των 800 ευρώ.
Το απέδειξε και ο υφυπουργός οικονομικών κος ΣΚΥΛΑΚΑΚΗΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΙΡΩΝΕΥΤΗΚΕ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΑΓΩΝΙΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ. Ειλικρινά περισσότερο από την μη καταβολή του επιδόματος μας προκαλεί θλίψη και οργή η μεγάλη απαξίωση στους δικηγόρους και στις οικογένειές τους αυτές τις δύσκολες ώρες. Σας επιστρέφουμε voucher και σεμινάρια να τα αξιοποιήσετε και να συνδράμετε στη μάχη των ιατρών και του νοσηλευτικού προσωπικού της χώρας. Αυτονοήτως ,τέλος, όλοι οι βουλευτές , χωρίς καμία εξαίρεση, που υπονόμευσαν , αδιαφόρησαν ή δεν επιβοήθησαν τα μέτρα στήριξης ως προς τον βαριά πληττόμενο κλάδο μας , είναι ανεπιθύμητοι για εμάς.
Αυτή την ώρα η πλειονότητα των συναδέλφων μας κα των οικογενειών τους αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης και εσείς αδιαφορείτε. Σας χαρίζουμε τα κουπόνια σας αλλά όχι την αξιοπρέπειά μας την οποία δε θα απεμπολήσουμε ποτέ».
(πηγή: facebook profile του Προέδρου του ΔΣ Αιγίου Γιώργου Μπέσκου)

Σχόλια