Δωρεάν παροχή νομικής βοήθειας σε ανήλικους & νέους ως 35 ετών από ευάλωτες ομάδες και σε γυναίκες θύματα έμφυλης βίας


Ο Δικηγορικός Σύλλογος Πειραιά υπέγραψε σύμβαση συνεργασίας με την Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης & Νέας Γενιάς του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων, στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος  Νομική Βοήθεια για Νέους-Legal Aid για την περίοδο 2017-2018. Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται αποκλειστικά από εθνικούς πόρους και συγκεκριμένα από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Παιδείας. Το συνολικό ύψος της χρηματοδότησης για τον Δικηγορικό Σύλλογο Πειραιά ανέρχεται στο ποσό των 8.000,00 ευρώ και η διάρκεια του προγράμματος είναι μέχρι την 31.12.2018.
Τις υποθέσεις των ατόμων που μπορούν να επωφεληθούν αναλαμβάνουν νέοι δικηγόροι έως 35 ετών.  Όσοι δικηγόροι επιθυμούν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα παρακαλούνται να απευθύνονται στην Γραμματεία του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά.
Δείτε τα σχετικά έγγραφα:  19807ggng_programma.pdf
19807ggng_aitisi_dikigorou.pdf
Επίσης ο Δικηγορικός Σύλλογος Πειραιά υπέγραψε πρωτόκολλο συνεργασίας με την Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων του Υπουργείου Εσωτερικών για παροχή νομικών υπηρεσιών και νομικής βοήθειας (legal aid) σε γυναίκες θύματα έμφυλης βίας.
Ο Δικηγορικός Σύλλογος Πειραιά συνεργάζεται με τα Συμβουλευτικά Κέντρα Γυναικών που ανήκουν στο δίκτυο της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων και εξασφαλίζει συνηγόρους υπεράσπισης για παροχή δωρεάν νομικής βοήθειας σε γυναίκες-θύματα έμφυλης βίας, όπως είναι η ενδοοικογενειακή βία, η σεξουαλική παρενόχληση, ο βιασμός, η παράνομη διακίνηση και εμπορία γυναικών). Αφορά κυρίως τις γυναίκες που βρίσκονται σε οικονομική δυσπραγία και έχουν χαμηλό ή κανένα εισόδημα, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να υπερασπιστούν τον εαυτό τους και να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους είτε εξωδικαστικά είτε ενώπιον των Δικαστηρίων. 
Η καταβολή της αμοιβής και των εξόδων των δικηγόρων θα γίνεται από το Κέντρο Ερευνών για θέματα Ισότητας (Κ.Ε.Θ.Ι.), δικαιούχου του σχετικού υποέργου για την παροχή νομικής βοήθειας. Η διάρκεια του προγράμματος είναι μέχρι την 30.11.2018.
Όσοι δικηγόροι επιθυμούν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα παρακαλούνται να απευθύνονται στην Γραμματεία του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά.
Δείτε τα σχετικά έγγραφα:  19805ggif_odigos.docx
19805ggif_aitisi_dikigorou.doc
(dspeiraia.gr)

Σχόλια