Αθώες οι 3 από τις 4 παιδίατρους στη δίκη για τον θάνατο 3χρονου παιδιού στο Ρέθυμνο


Μετά από μακρά ακροαματική διαδικασία ολοκληρώθηκε την Παρασκευή (13/4) η δίκη για τον θάνατο του μικρού Διονύση που έχασε τη μάχη τον Μάιο του 2014 στο νοσοκομείο του Ρεθύμνου μετά από επιπλοκή στην υγεία του.
Στο εδώλιο του κατηγορουμένου βρέθηκαν τέσσερις παιδίατροι, οι τρεις από το νοσοκομείο και η τέταρτη ιδιώτης που είχε αρχικά εξετάσει το τρίχρονο αγοράκι.
Σύμφωνα με το cretapost.gr, το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρεθύμνου έκρινε αθώες τις τρεις από τις τέσσερις γιατρούς και πιο συγκεκριμένα την ιδιώτη και τις δύο παιδιάτρους του νοσοκομείου, ενώ στην τέταρτη επέβαλε ποινή φυλάκισης 12 μηνών με τριετή αναστολή.
Πριν την ανακοίνωση της απόφασης, η εισαγγελέας της έδρας είχε προτείνει την απαλλαγή από τις κατηγορίες των δύο παιδιάτρων και την ενοχή των άλλων δύο νοσοκομειακών γιατρών ζητώντας να τους αναγνωριστεί το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας.
Η δίκη διεξάχθηκε σε φορτισμένο συναισθηματικά κλίμα με τη μητέρα του αδικοχαμένου Διονύση να καταρρέει μέσα στην αίθουσα. (newsbomb.gr)

Σχόλια