Νέα εποχή για το Roaming: Καταργήθηκαν τα τέλη περιαγωγής από 15/6/2017

Από τις 15 Ιουνίου 2017, τερματίζονται τα τέλη περιαγωγής. Οι καταναλωτές μπορούν να χρησιμοποιούν την κινητή συσκευή τους, όταν ταξιδεύουν στην Ε.Ε. και να παραμένουν συνδεδεμένοι με τη χώρα τους, χωρίς επιπλέον χρεώσεις. 
Όπως αναφέρει η Ανεξάρτητη Αρχή “Συνήγορος του Καταναλωτή”, η κατάργηση των τελών περιαγωγής αφορά μόνο στα 28 κράτη μέλη της ΕΕ.
Οι καταναλωτές οι οποίοι επισκέπτονται παραμεθόριες – νησιωτικές ή ηπειρωτικές - περιοχές της χώρας, που γειτνιάζουν με τρίτες χώρες π.χ. Βόρεια Ελλάδα, νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, θα πρέπει να είναι προσεκτικοί γιατί, στην περίπτωση αυτή, υπάρχουν αυξημένες χρεώσεις περιαγωγής, λόγω της σύνδεσης με δίκτυα των γειτονικών χωρών που δεν είναι μέλη της Ε.Ε.
Για την αποφυγή ανεπιθύμητων χρεώσεων συστήνεται στους καταναλωτές η αλλαγή των ρυθμίσεων των κινητών συσκευών τους, ώστε να μη γίνεται αυτόματη σύνδεση με τα δίκτυα χωρών που δεν είναι κράτη μέλη της Ένωσης και, ως εκ τούτου, δεν υπάγονται στους νέους κανόνες για την κατάργηση της περιαγωγής. 

Σχόλια

Στήρiξε το LegalNews24.gr