Ποινή φυλάκισης 7 μηνών με αναστολή στον άνδρα που φώναξε "πού είναι τώρα ο Παύλος σου" στη μητέρα του Παύλου Φύσσα στη δίκη της Χρυσής Αυγής

Σε ποινή φυλάκισης επτά μηνών, με τριετή αναστολή, καταδικάστηκε μέλος της Χρυσής Αυγής που είχε φωνάξει στην μητέρα του δολοφονημένου Παύλου Φύσσα «πού είναι τώρα ο Παύλος σου;» κατά τη διάρκεια της δίκης της Χρυσής Αυγής, τον περασμένο Φεβρουάριο.
Το Ζ' Μονομελές Πλημμελειοδικείο έκρινε ένοχο τον κατηγορούμενο για τα αδικήματα της έργω και λόγω εξύβρισης και της προσβολής μνήμης νεκρού. Η πλευρά της οικογένειας Φύσσα κατέθεσε στο δικαστήριο φωτογραφικό υλικό με τη δράση του κατηγορούμενου σε αιμοδοσίες και διανομές τροφίμων της Χρυσής Αυγής.
Στην κατάθεσή του ο αστυνομικός που διενήργησε την έρευνα για την ταυτοποίηση του δράστη μετά τη μήνυση της οικογένειας Φύσσα ήταν βέβαιος για τον κατηγορούμενο αναφέροντας: "Πήγα στο δικαστήριο όπου είχε συμβεί το περιστατικό για να διαπιστώσω τις περιγραφές που αναφέρονταν στη μήνυση. Εγώ τον ταυτοποίησα από τις φωτογραφίες και την ταυτότητα που είχε επιδώσει στην είσοδο της αίθουσας. Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι είναι αυτός».
Ο κατηγορούμενος, ο οποίος δεν εκπροσωπήθηκε από δικηγόρο, υποστήριξε πως ο ίδιος είναι «χριστιανός ορθόδοξος» ενώ σε μία αποστροφή του λόγου του υποστήριξε πως «κατηγορούν εμάς τους χρυσαυγίτες». Ζήτησε επίσης να κληθούν αστυνομικοί αυτόπτες μάρτυρες ακόμα και η πρόεδρος του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Μαρία Λεπενιώτη, προκειμένου να καταθέσουν για την υπόθεση. (naftemporiki.gr)

Σχόλια

Legal Jobs

Legal Jobs
Θέσεις Εργασίας-Υποτροφίες- Μεταπτυχιακά