Μηνύσεις κατοίκων της Μάνης για τις ανεμογεννήτριες και το αιολικό πάρκο

Εντείνουν τις αντιδράσεις τους κάτοικοι της Μάνης κατά του σχεδιαζόμενου αιολικού πάρκου και της εγκατάστασης ανεμογεννητριών σε περιοχή Natura.
Οι εργασίες διακόπηκαν και αναμένεται να ξεκινήσουν μετά τον Ιούνιο με απόφαση της γενικής διευθύντριας του Σώματος Επιθεωρητών Περιβάλλοντος.
Ήδη οι κάτοικοι έχουν καταθέσει μηνύσεις στην Εισαγγελία Γυθείου για παραβίαση περιορισμών που θέτει η μελέτη για την κατασκευή του αιολικού πάρκου, η οποία σημειωτέον έχει εγκριθεί από το υπουργείο Περιβάλλοντος.
Όπως επισημαίνεται μεταξύ άλλων στη μήνυση, η εγκατάσταση των πρώτων 42 ανεμογεννητριών βιομηχανικού τύπου στην κορυφογραμμή του Σαγγιά θα υποβαθμίσει τη Μάνη σε βιομηχανική περιοχή, επιφέροντας μη αναστρέψιμες συνέπειες στη φυσική και πολιτισμική κληρονομιά του τόπου.
Επίσης, υπογραμμίζεται ότι η διάνοιξη δρόμων και τα εκτεταμένα έργα εκβραχισμών με τη χρήση ερπυστριοφόρων, μηχανικών σφυριών και δυναμίτη σε περίοδο αναπαραγωγής των πουλιών προκαλούν ανεπανόρθωτη βλάβη σε προστατευόμενο από διεθνείς συνθήκες οικοσύστημα. Επισημαίνεται ακόμα ότι για την υπόθεση έχουν καταθέσει προσφυγή στο ΣτΕ 28 τοπικοί σύλλογοι. Η εκδίκαση της υπόθεσης έχει αναβληθεί για τις 21 Ιουνίου 2017. (kathimerini.gr)

Σχόλια