Πυροβολισμοί έξω από το Εφετείο Αθηνών. Μιλούσε στις κάμερες και άρχισε να πυροβολεί

Λίγα λεπτά μετά την αναβολή της δίκης για την υπόθεση της δολοφονίας του φοιτητή Μάριου Παπαγεωργίου, συγγενής της οικογένειας, την ώρα που έκανε δηλώσεις μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες, κι ενώ διαμαρτυρόταν για το ότι δεν έχει βρεθεί ακόμα η σορός του δολοφονημένου άνδρα, τράβηξε όπλο που είχε πάνω του και άρχισε να πυροβολεί στον αέρα, μπροστά στους εμβρόντητους δημοσιογράφους και τον υπόλοιπο κόσμο που βρισκόταν εκείνη την ώρα κοντά στην είσοδο του Εφετείου.
Επικράτησε πανικός, ο συγκεκριμένος άνδρας κατευθύνθηκε στην έξοδο και στη συνέχεια στην οδό Λουκάρεως, ενώ άνδρες της αστυνομίας τον ακολούθησαν , τον έριξαν στο έδαφος και τελικά τον συνέλαβαν.
Δείτε το βίντεο των πυροβολισμών εδώ  
Η υπόθεση απαγωγής και δολοφονίας του 26χρονου τότε Μάριου Παπαγεωργίου έγινε γνωστή τον Αύγουστο του 2012. Η μητέρα του Μάριου δέχθηκε ένα τηλεφώνημα από αγνώστους που της ζητούσαν 620.000 ευρώ ως λύτρα, προκειμένου να απελευθερώσουν το παιδί της. Ωστόσο, η μητέρα του 26χρονου, άκουσε τη συμβουλή ενός 73χρονου οικογενειακού τους φίλου και δεν ειδοποίησε αμέσως τις αστυνομικές αρχές. Πρόκειται για τον άνθρωπο που, όπως αποδείχθηκε σε πρώτο βαθμό, οργάνωσε την απαγωγή και σκότωσε τον άτυχο Μάριο.
Η υπόθεση εξιχνιάστηκε τελικά από την αστυνομία τον Οκτώβριο του 2012, ενώ λίγους μήνες αργότερα, με τη βοήθεια ειδικών συμβούλων και τη συνδρομή της εκπομπής «Φως στο τούνελ» αποκαλύφθηκε στο πορτ μπαγκάζ του αυτοκινήτου του 26χρονου μια μεγάλη κηλίδα αίματος που, όπως διαπιστώθηκε από τα ειδικά εργαστήρια, ανήκε στον Μάριο.
Στον 73χρονο, αποκαλούμενο ως «εγκέφαλο» της υπόθεσης, το πρωτοβάθμιο δικαστήριο επέβαλε ισόβια κάθειρξη συν 23 χρόνια για ανθρωποκτονία, αρπαγή, σύσταση συμμορίας και απόπειρα εκβίασης, ενώ 18 έτη κάθειρξη επέβαλε στη σύζυγό του για αρπαγή, απλή συνεργεία σε απόπειρα εκβίασης και συμμορία. Σε κάθειρξη έξι ετών καταδικάστηκε ο άνθρωπος που έκανε τα απειλητικά τηλεφωνήματα στη μητέρα του Μάριου. Ποινές φυλάκισης έως 6 χρόνια με αναστολή επιβλήθηκαν και σε τέσσερα ακόμη άτομα. (πηγή: iefimerida.gr)

Σχόλια

Legal Jobs

Legal Jobs
Θέσεις Εργασίας-Υποτροφίες- Μεταπτυχιακά