Νέα επικεφαλής στην Αρχή για το Ξέπλυμα Βρώμικου Χρήματος η Αντιεισαγγελέας του ΑΠ Άννα Ζαϊρη

Το 11μελές Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου εξέλεξε, με πλειοψηφία 6 υπέρ έναντι 5 κατά, την αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Άννα Ζαΐρη, ως επικεφαλής στην Αρχή για το Ξέπλυμα του Βρώμικου Χρήματος. Η θητεία της στη θέση αυτή θα είναι διετής, ξεκινώντας από τον Ιούνιο του 2017.
Το Δικαστικό Συμβούλιο, υπό την προεδρία της προέδρου του Αρείου Πάγου Βασιλικής Θάνου και με τη συμμετοχή της εισαγγελέως του Ανωτάτου Δικαστηρίου, Ξένης Δημητρίου, αποφάσισε την αντικατάσταση του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γιώργου Παντελή από τη θέση του προϊσταμένου της Αρχής Καταπολέμησης Ξεπλύματος Βρώμικου Χρήματος («Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες και της Χρηματοδότησης της Τρομοκρατίας και Ελέγχου των Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης»).  Συγκεκριμένα, 6 μέλη τάχτηκαν υπέρ της ανάληψης της Αρχής από την κ. Ζαΐρη, ενώ η μειοψηφία των 5 μελών τάχθηκε υπέρ της παράτασης της θητείας του κ. Παντελή.
Η κυρία Ζαΐρη γεννήθηκε το 1954 και εισήλθε στο δικαστικό σώμα το 1981, ενώ τον Μαΐο του 2015 προήχθη στον βαθμό της αντεισαγγελέως του Αρείου Πάγου. Κατά την εισαγγελική της σταδιοδρομία χειρίστηκε σημαντικές υποθέσεις, ενώ τον Ιούλιο του περασμένου έτους, διενήργησε έρευνα κατόπιν εντολής της κυρίας Δημητρίου, για την επ' αόριστον αναβολή της δίκης της Siemens.
Επίσης, η κυρία Ζαΐρη τοποθετήθηκε από τον υπουργό Δικαιοσύνης Σταύρο Κοντονή, πρόεδρος της νομοπαρασκευαστικής επιτροπής του υπουργείου Δικαιοσύνης για τη σύνταξη νομοσχεδίου που αφορά τη σύσταση Δικαστικής Αστυνομίας. (πηγή: newsbomb.gr)

Σχόλια

Legal Jobs

Legal Jobs
Θέσεις Εργασίας-Υποτροφίες- Μεταπτυχιακά