Επικουρικό Κεφάλαιο: Αντισυνταγματικό το ανώτατο όριο των 6000 ευρώ για την αποζημίωση συγγενών θυμάτων θανατηφόρων τροχαίων

Αντισυνταγματικό έκρινε η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου (αποφάσεις 3,4,5/2017) το ανώτατο πλαφόν των 6.000 ευρώ για το Επικουρικό Κεφάλαιο ασφαλιστικών εταιρειών, από το οποίο αποζημιώνονται συγγενείς θυμάτων θανατηφόρων τροχαίων ατυχημάτων.
Η υπόθεση παραπέμφθηκε προς οριστική κρίση από το Δ´ Τμήμα του Αρείου Πάγου που είχε κρίνει κατά πλειοψηφία ότι οι συγκεκριμένες ρυθμίσεις είναι αντισυνταγματικές.
Με τον νόμο 4092/2012 είχε τεθεί ανώτατο όριο πλαφόν των 6.000 ευρώ για το Επικουρικό Κεφάλαιο Ασφάλισης Ευθύνης από Ατυχήματα Αυτοκινήτων, που είναι υπό τον έλεγχο και την εποπτεία  του υπουργείου Ανάπτυξης και αποζημιώνει τα τροχαία ατυχήματα σε περίπτωση που είτε  η ασφαλιστική εταιρεία έχει κηρυχθεί σε κατάσταση πτώχευσης, είτε έχει ανακληθεί η άδεια λειτουργία της, είτε το όχημα είναι ανασφάλιστο.
Υπέρ της συνταγματικότητας του νόμου είχε ταχθεί με παρέμβασή της στον Άρειο Πάγο η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών, ενώ κατά της συνταγματικότητας  είχαν ταχθεί με παρεμβάσεις τους διάφοροι Δικηγορικοί Σύλλογοι της χώρας.
(πηγή: naftemporiki.gr)

Σχόλια

Legal Jobs

Legal Jobs
Θέσεις Εργασίας-Υποτροφίες- Μεταπτυχιακά