Αντισυνταγματική η νέα περικοπή των συντάξεων από το 2019 σύμφωνα με το Ελεγκτικό Συνέδριο

Η Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου γνωμοδότησε υπέρ της αντισυνταγματικότητας για τις περικοπές των κύριων και επικουρικών συντάξεων από το 2019, που συμφωνήθηκαν πρόσφατα ανάμεσα στην κυβέρνηση και τους δανειστές.
Όπως αναφέρεται σε δημοσιεύματα, η Ολομέλεια του ΕΣ αποφάνθηκε ότι οι συγκεκριμένες περικοπές είναι αντίθετες με το πρόσθετο πρωτόκολλο της Ευρωπαϊκής Σύμβασης των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου. Παράλληλα, το ανώτατο δικαστήριο διαπίστωσε ότι εκλήθη να γνωμοδοτήσει επί ενός νομοσχεδίου δημοσιονομικού ενδιαφέροντος για περικοπές έπειτα από δύο χρόνια, χωρίς αναλογιστική μελέτη, όπως προβλέπουν η νομοθεσία και η νομολογία των ελληνικών δικαστηρίων.
Η γνωμοδότηση της Oλομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου εκτιμάται ότι θα αποτελέσει σοβαρό εμπόδιο για την κυβέρνηση, καθώς αναμένεται να ψηφιστούν μέτρα τα οποία εκ των προτέρων έχουν κριθεί αντίθετα με το Σύνταγμα. (πηγή: kathimerini.gr)

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Γνωμοδοτική λέει η Κυβέρνηση η κρίση του ΕλΣυν. Πράγματι αλλά βαρύνουσα και πρέπει να αποδειχθεί και να αιτιολογηθεί το αντίθετο των αιτιάσεων του για να μπορεί η νομοθετική εξουσία να αποφασίσει νομίμως

Legal Jobs

Legal Jobs
Θέσεις Εργασίας-Υποτροφίες- Μεταπτυχιακά