Ποινή φυλάκισης 2 ετών και 2 μηνών με αναστολή στον 44χρονο για τους πυροβολισμούς στο Εφετείο Αθηνών

Ποινή φυλάκισης 2 ετών και 2 μηνών, με τριετή αναστολή, καθώς και χρηματική ποινή 1.500 ευρώ επέβαλε το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο στον 44χρονο που πυροβόλησε έξω από το Εφετείο την Παρασκευή 12 Μαΐου.
Το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον κατηγορούμενο για τις πράξεις των άσκοπων πυροβολισμών, παράνομης οπλοκατοχής και οπλοφορίας ενώ μετέτρεψε την κατηγορία της αντίστασης κατά της Αρχής σε απείθεια.
Ο 44χρονος αφού είπε στην απολογία του ότι «στην Κρήτη αγαπάμε τα όπλα» και ότι στον στρατό «δώσαμε όρκο να αγαπάμε την πατρίδα, την θρησκεία και την οικογένεια» εξήγησε ότι με την πράξη του θέλησε να δηλώσει τον θυμό του για την υπόθεση δολοφονίας του ανιψιού του Μάριου Παπαγεωργίου που επί πέντε χρόνια δεν γνωρίζουν πού βρίσκεται θαμμένος.
Ο κατηγορούμενος μετά το πέρας της διαδικασίας αφέθηκε ελεύθερος.
Στο μεταξύ στο ερώτημα εάν τα μέτρα ασφαλείας στο Εφετείο Αθηνών είναι διάτρητα ή όχι καλούνται να απαντήσουν οι αστυνομικοί που έχουν αναλάβει την έρευνα για τους τέσσερις πυροβολισμούς.
Στην κατάθεσή του στην Αστυνομία ο δράστης ανέφερε ότι εντός του δικαστηρίου δεν είχε πάνω του το όπλο, καθώς γνώριζε ότι υπάρχουν έλεγχοι στην είσοδο και έτσι το είχε παραδώσει σε συγγενείς του. Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Εφετών περιμένει το πόρισμα των αρμόδιων αστυνομικών. Σε περίπτωση που προκύψει ότι το όπλο πέρασε απαρατήρητο από τα μηχανήματα ανίχνευσης μετάλλων εντός του κτιρίου ή ότι δεν πέρασε καν από έλεγχο, τότε θεωρείται δεδομένο ότι θα ληφθούν σοβαρές αποφάσεις για τη φύλαξη του χώρου. (huffingtonpost.gr)

Σχόλια

Legal Jobs

Legal Jobs
Θέσεις Εργασίας-Υποτροφίες- Μεταπτυχιακά