Ποινή φυλάκισης και πρόστιμο για ανάρτηση ρατσιστικού σχολίου στο facebook

Δικαστήριο στην Αυστρία επέβαλε ποινή φυλάκισης επτά μηνών χωρίς αναστολή και πρόστιμο 1.920 ευρώ σε 24χρονο χρήστη του facebook, ο οποίος σε άρθρο με τίτλο «Γερμανία: Πρόσφυγες θα διαμένουν σε πρώην ναζιστικό στρατόπεδο συγκέντρωσης», είχε αναρτήσει σχόλιο στο οποίο ανέφερε πως «Ναι, εκεί τους αξίζει να μένουν, και μάλιστα θα πρέπει να επαναλειτουργήσουν οι θάλαμοι των αερίων».
Πέραν αυτού, ο 24χρονος είχε μπλουζάκια με την επιγραφή «Εθνικοσοσιαλιστής» με τα οποία είχε αποστείλει φωτογραφίες, ενώ στην κονσόλα του PlayStation είχε εγκαταστήσει ως  φωτογραφία προφίλ του τον αγκυλωτό σταυρό.
Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο εισαγγελέας του Περιφερειακού Δικαστηρίου Φόραλμπεργκ, επισήμανε στην αγόρευσή του πως ο 24χρονος δεν έδειξε το παραμικρό ίχνος μεταμέλειας, ζητώντας μάλιστα να του επιστρέψουν τους ψηφιακούς δίσκους ροκ μουσικής με ναζιστικό περιεχόμενο, που του είχαν κατασχεθεί από τις αρχές.
Η καταδίκη του 24χρονου βασίστηκε στην παραβίαση του αποκαλούμενου «Νόμου Απαγόρευσης», ο οποίος είχε ψηφιστεί αμέσως μετά το τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, στις 8 Μαΐου του 1945, από την πρώτη αυστριακή κυβέρνηση και με αυτόν απαγορευόταν το ναζιστικό κόμμα και ρυθμιζόταν νομικά η αποναζιστικοποίηση της Αυστρίας.
Ο νόμος, που είναι ενσωματωμένος στο αυστριακό Σύνταγμα και είχε τροποποιηθεί το 1947 και τελευταία το 1992, προβλέπει την επιβολή αυστηρών ποινών για οποιαδήποτε δράση σχετιζόμενη με τον εθνικοσοσιαλισμό και εφαρμόζεται απαρέγκλιτα πάντα από τα αυστριακά δικαστήρια σε τέτοιες περιπτώσεις.
Με βάση αυτό το νόμο είχαν διαλυθεί επίσημα και είχαν απαγορευτεί μετά τον πόλεμο όλες οι ναζιστικές ή «συγγενείς» οργανώσεις και είχαν κατασχεθεί υπέρ του αυστριακού κράτους οι περιουσίες τους, ενώ απαγορεύεται η επανίδρυση ή δραστηριοποίηση τους για εθνικοσοσιαλιστικούς σκοπούς. (πηγή: newsbeast.gr)

Σχόλια

Legal Jobs

Legal Jobs
Θέσεις Εργασίας-Υποτροφίες- Μεταπτυχιακά