Νέα Εισαγγελέας Διαφθοράς η Ελένη Τουλουπάκη

Η αντιεισαγγελέας Εφετών Ελένη Τουλουπάκη είναι η διάδοχος της Ελένης Ράικου στη θέση της Εισαγγελέως Διαφθοράς,  καθώς εξελέγη κατά πλειοψηφία από το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου.
Η κ. Τουλουπάκη μετέχει στο κλιμάκιο των εισαγγελέων που συνδράμουν το έργο των Οικονομικών Εισαγγελέων, έχει χειριστεί σημαντικές υποθέσεις, που σχετίζονται με τις έρευνες από τις διάφορες λίστες για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα μαύρου χρήματος, ενώ μετείχε προ ημερών στην ομάδα των εισαγγελικών λειτουργών, η οποία με επικεφαλής τον εποπτεύοντα  για το οικονομικό έγκλημα Παν. Αθανασίου, μετέβη στη Χάγη, όπου είχε κρίσιμες επαφές για τα λεγόμενα Panama Papers.Επίσης, η Ελένη Τουλουπάκη είχε χειριστεί και την υπόθεση για τις καταθέσεις Φαλτσιανί, σχετικά με τη λίστα Λαγκάρντ καθώς και άλλες παρεμφερείς υποθέσεις. 
H κ. Τουλουπάκη που θα ηγηθεί της Εισαγγελίας Διαφθοράς για την προσεχή διετία έλαβε ψήφους δέκα έναντι μίας (μειοψήφισε ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Κατσιρώδης) στο Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου, το οποίο έκανε δεκτή τη σχετική εισήγηση του αρεοπαγίτη Χαράλαμπου Μαχαίρα. (in.gr)

Σχόλια