Συνελήφθη στη Βουλγαρία καταζητούμενος Έλληνας δικηγόρος

Ένας από τους πλέον καταζητούμενους για υποθέσεις λαθρεμπορίας τσιγάρων που απασχόλησαν τις ελληνικές διωκτικές και δικαστικές αρχές εντοπίστηκε και συνελήφθη πριν από λίγες ημέρες στη Βουλγαρία.
Πρόκειται για τον δικηγόρο Γ.Α. ο οποίος τον Απρίλιο του 2008 είχε καταδικαστεί από το Εφετείο Θεσσαλονίκης σε ποινή κάθειρξης 20 ετών για υπόθεση λαθρεμπορίας αλλά παρέμενε άφαντος μέχρι τη σύλληψη του στη Βουλγαρία όπου εντοπίστηκε. Είχε εμπλακεί σε υπόθεση κυκλώματος που εξαρθρώθηκε από το ΣΔΟΕ το Δεκέμβριο του 2001, όταν άνδρες του ΣΔΟΕ εντόπισαν σε αποθήκη του λιμανιού της Θεσσαλονίκης περί τα 18 εκατ. πακέτα τσιγάρων. Οι διαφυγόντες δασμοί για το ελληνικό Δημόσιο υπολογίζεται ότι ανέρχονταν σε περίπου 27 εκατ. ευρώ. Επιπλέον, σύμφωνα με άνδρες του ΣΔΟΕ, το συγκεκριμένο κύκλωμα είχε διακινήσει ακόμη 50 εκατ. πακέτα τσιγάρα, τα οποία είχαν κατασχεθεί σε Ελλάδα, Ιταλία, Γερμανία και Αγγλία.
Σύμφωνα με πληροφορίες στην κατοχή του βρέθηκε πλαστό δελτίο αστυνομικής ταυτότητας ενώ τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ξεκινήσουν οι επίσημες διαδικασίες για την έκδοσή του στην Ελλάδα.
Ο δικηγόρος και ο αδερφός του, ο οποίος είναι γιατρός, έχουν απασχολήσει κατ’ επανάληψη στο παρελθόν τις δικαστικές αρχές για λαθρεμπόριο τσιγάρων και καυσίμων ενώ τα ονόματά τους είχαν εμπλακεί και στην έρευνα που είχε διατάξει το 2006 ο τότε εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γιώργος Σανιδάς, ο οποίος είχε διατάξει προκαταρκτική εξέταση για τη δράση παραδικαστικού κυκλώματος στη Θεσσαλονίκη. Μάλιστα το όνομα του συλληφθέντος ήταν και στη λίστα των μεγαλοοφειλετών του Δημοσίου καθώς του έχουν καταλογιστεί πρόστιμα πάνω από 120 εκατ. ευρώ. (Πηγή: dailythess)

Σχόλια

Legal Jobs

Legal Jobs
Θέσεις Εργασίας-Υποτροφίες- Μεταπτυχιακά