Δικαστική υπάλληλος στην Κοζάνη κατηγορείται ότι έκαψε με πρόθεση δικογραφίες. Κρίθηκε προφυλακιστέα μαζί με τον αδελφό της

Στη φυλακή οδηγήθηκαν μία δικαστική υπάλληλος και ο αδελφός της καθώς διατάχθηκε, με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή, η προσωρινή κράτησή τους για το αδίκημα του εμπρησμού από πρόθεση. Ειδικότερα η υπόθεση αφορά σε φωτιά που προκλήθηκε στα δικαστήρια της Κοζάνης τον Σεπτέμβριο του 2016, με συνέπεια να καταστραφούν δεκάδες δικογραφίες κρίσιμων υποθέσεων. Εκτιμάται, ότι η υπάλληλος έβαλε τη φωτιά για ν’ αντιμετωπίσει τη δική της ολιγωρία στον χειρισμό των υποθέσεων.
Η έρευνα που διενεργήθηκε από το τμήμα ασφάλειας Κοζάνης για τη φωτιά της 22ας Σεπτεμβρίου 2016, οδήγησε στην 57χρονη δικαστική υπάλληλο και τον 54χρονο αδελφό της. Φαίνεται πως οι δύο, πριν ανοίξουν τα δικαστήρια έβαλαν φωτιά στις εισόδους τεσσάρων γραφείων της Εισαγγελίας Εφετών και του Εφετείου Δυτικής Μακεδονίας στον 3ο όροφο του δικαστικού μεγάρου Κοζάνης, καταστρέφοντας δεκάδες δικογραφίες. Οι μεγαλύτερες ζημιές έχουν καταγραφεί -όπου και οι δικογραφίες- στα γραφεία του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Κοζάνης και του Πενταμελούς Εφετείου Δυτικής Μακεδονίας.
Η φωτιά σημειώθηκε το πρωί της Πέμπτης 22 Σεπτεμβρίου πέρυσι, όταν οι υπάλληλοι που πήγαιναν στα γραφεία τους στα δικαστήρια, είδαν πυκνούς καπνούς να βγαίνουν από το παράθυρο του τρίτου ορόφου, που ήταν το γραφείο της γραμματείας της Εισαγγελίας Εφετών. Η πυροσβεστική κλήθηκε στις 7.20 το πρωί και περιόρισε τις φλόγες, όχι όμως την ολοκληρωτική ζημία, ειδικά στα έγγραφα του γραφείου, αλλά και των διπλανών και κυρίως στις δικογραφίες. Το γεγονός ότι η πυρκαγιά προκλήθηκε από γυμνή φλόγα και δεν εντοπίστηκε ίχνος μηχανισμού, περιόρισε αμέσως την έρευνα στο εσωτερικό των δικαστηρίων και μάλιστα από την πρώτη στιγμή οι υποψίες εστιάστηκαν σε βάρος της 57χρονης.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι αστυνομικοί της ασφάλειας θεώρησαν πως ο λόγος που τα αδέλφια προκάλεσαν την πυρκαγιά ήταν η ολιγωρία που έδειχνε η συγκεκριμένη δικαστική υπάλληλος στον χειρισμό των υποθέσεων. Συγκεκριμένα, η 57χρονη καθυστερούσε να διεκπεραιώσει διαδικασίες που ήταν στην αρμοδιότητά της και βρήκε ως λύση την εξαφάνιση των δικογραφιών. Πάντως, όπως προκύπτει από την πλευρά των δικαστικών υπηρεσιών της Κοζάνης, σε συνεργασία με την αστυνομία όλες οι κατεστραμμένες δικογραφίες ανασυντάσσονται, με προτεραιότητα σε αυτές που τα αδικήματα πλησιάζουν στην παραγραφή. (πηγή: makthes.gr)

Σχόλια

Legal Jobs

Legal Jobs
Θέσεις Εργασίας-Υποτροφίες- Μεταπτυχιακά