Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία και περιύβριση νεκρού στον 61χρονο πατέρα που κατηγορείται ότι στραγγάλισε την 6χρονη κόρη του

Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση και περιύβριση νεκρού σε βάρος του 61χρονου πατέρα ασκήθηκε από την Εισαγγελία Αθηνών για το θάνατο της 6χρονης κόρης του. Ο κατηγορούμενος εξερχόμενος της Εισαγγελίας δεν θέλησε να κάνει καμία δήλωση οδηγούμενος στον ανακριτή, από τον οποίο ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί την Τρίτη 2 Μαϊου 2017.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 61χρονος φέρεται να αρνείται πως με πρόθεση αφαίρεσε τη ζωή της κόρης του και να ισχυρίζεται πως το τραγικό περιστατικό οφείλεται στο ότι την έσφιξε «λίγο παραπάνω στην αγκαλιά του».
Νωρίτερα ο πατέρας του παιδιού υπέδειξε στους αστυνομικούς της Ασφάλειας έναν κάδο απορριμμάτων, περίπου 150 μέτρα μακριά από το σπίτι του στην περιοχή Αγίας Βαρβάρας στην Αθήνα, όπου είχε πετάξει τη σορό του κοριτσιού, την οποία είχε βάλει σε σακούλα σκουπιδιών.
Τα αίτια του θανάτου του παιδιού θα εξακριβωθούν μετά τη νεκροτομή που θα πραγματοποιηθεί, αλλά σύμφωνα με τον 61χρονο, φαίνεται πως τη στραγγάλισε ο ίδιος.
Το πρωί της Πέμπτης 28 Απριλίου, ο πατέρας μετέβη στο αστυνομικό τμήμα Αγίας Βαρβάρας και δήλωσε ότι εξαφανίστηκε η κόρη του, η οποία είχε και κινητικά προβλήματα. Ανέφερε μάλιστα στους αστυνομικούς πως φοβόταν ότι είχε πέσει θύμα αρπαγής.
Ειδικότερα, είπε πως το βράδυ της Τετάρτης βγήκε να πετάξει τα σκουπίδια και πιθανόν ξέχασε τα κλειδιά στην πόρτα. Γι' αυτό, όταν ξύπνησε το πρωί, είδε το σπίτι άνω κάτω, μάλλον μετά από εισβολή διαρρηκτών, και το παιδί άφαντο.
Πριν φτάσει στο αστυνομικό τμήμα ο 61χρονος πήγε την άλλη δίδυμη κόρη του στο σχολείο.
Την υπόθεση ανέλαβε αμέσως το Τμήμα Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής, όπου οδηγήθηκε ο πατέρας για κατάθεση, ενώ εκδόθηκε ανακοίνωση αναζήτησης από το «Χαμόγελο του Παιδιού» και παράλληλα γίνονταν έρευνες σε όλη την περιοχή, καθώς οι ισχυρισμοί του δεν έπεισαν τους αστυνομικούς.
Η μητέρα του παιδιού, η οποία νοσηλευόταν στο Τζάνειο μετά από χειρουργική επέμβαση, πήρε εκτάκτως εξιτήριο και πήγε στο σπίτι για να παρακολουθεί τις έρευνες.
Τελικά, ύστερα από 12 ώρες ανάκριση, ο 61χρονος ομολόγησε την πράξη του και συνελήφθη. Αρμόδιος αξιωματικός δήλωσε στο ΑΜΠΕ πως βρίσκεται σε σύγχυση, γι' αυτό και επρόκειτο να ληφθεί και νέα κατάθεση, προκειμένου να δώσει διευκρινίσεις για την αποτρόπαια πράξη του και να συμπληρωθεί η δικογραφία, με την οποία θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα.
Ο κατηγορούμενος, σύμφωνα με τον συνήγορό του, Βασίλη Φασσέα, ζήτησε από τον ανακριτή να εξεταστεί από νευρολόγο-ψυχίατρο καθώς, όπως ισχυρίζεται, αντιμετωπίζει ψυχικά προβλήματα με αυτοκτονικές τάσεις και λαμβάνει φαρμακευτική αγωγή.
Αυτός ο ισχυρισμός πιθανότατα θα διαμορφώσει και την υπερασπιστική τακτική του, καθώς αναμένεται να επικαλεστεί μειωμένο καταλογισμό. Ο κατηγορούμενος φαίνεται να αποδίδει τον θάνατο του παιδιού του σε ατύχημα, υποστηρίζοντας πως την έσφιξε περισσότερο από όσο θα έπρεπε στην αγκαλιά του, όταν αρνιόταν να κάνει μπάνιο.
Η υπόθεση αναμένεται να εξιχνιαστεί με τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής έκθεσης, η οποία θα εισαχθεί στη δικογραφία πριν την απολογία του κατηγορούμενου. (πηγή: naftemporiki.gr)

Σχόλια