Ποινή φυλάκισης 3 μηνών με αναστολή σε δικηγόρο από την Τουρκία για παράνομη είσοδο στην Ελλάδα

Ποινή φυλάκισης τριών μηνών με τριετή αναστολή για παράνομη είσοδο στη χώρα επέβαλε το δικαστήριο της Ρόδου σε 27χρονο Τούρκο δικηγόρο, ο οποίος αποβιβάστηκε στη νησίδα Νίμος κοντά στη Σύμη την Κυριακή του Πάσχα, 16 Απριλίου 2017. Τον 27χρονο μετέφερε ομοεθνής του διακινητής, ο οποίος τον παραπλάνησε λέγοντας του πως βρισκόταν στη Σύμη. Ακολούθησε η σύλληψη του και η μεταφορά του στη Ρόδο όπου δικάστηκε με την αυτόφωρη διαδικασία.
Ο 27χρονος ισχυρίστηκε ότι είναι ανάμεσα σε εκείνους, σε βάρος των οποίων έχουν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης από την κυβέρνηση του Ταγίπ Ερντογάν διότι έκανε χρήση της εφαρμογής Bylock για smartphone τηλέφωνα, εφαρμογή που απαγορεύθηκε διότι κρίθηκε ότι μέσω αυτής αντάλλασσαν κρυπτογραφημένα μηνύματα οι φερομένοι ως πραξικοπηματίες. Υποστήριξε επίσης ότι αν τον είχαν συλλάβει στην Τουρκία δεν θα τύχαινε δίκαιης δίκης γι’ αυτό αποφάσισε να έρθει παράνομα στην Ελλάδα.
Σύμφωνα με την τουρκική κυβέρνηση την παραπάνω εφαρμογή χρησιμοποίησε το δίκτυο του Φετουλάχ Γκιουλέν, τον οποίο η Άγκυρα κατηγορεί ως οργανωτή του πραξικοπήματος. Έχουν συλληφθεί 189 δικαστές και εισαγγελείς στο πλαίσιο της ίδιας έρευνας με την κατηγορία ότι χρησιμοποιούσαν την εφαρμογή ByLock για την επικοινωνία εντός του κινήματος. Ο 27χρονος κρατείται στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ρόδου. (huffingtonpost.gr)

Σχόλια

Legal Jobs

Legal Jobs
Θέσεις Εργασίας-Υποτροφίες- Μεταπτυχιακά