Παράνομος ο υπολογισμός των ασφαλιστικών εισφορών με βάση το εισόδημα του 2015 σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων

Επιστολή στον Υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Αν. Πετρόπουλο απέστειλε ο Πρόεδρος της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων Β. Αλεξανδρής σχετικά με τον παράνομο υπολογισμό των τρεχουσών ασφαλιστικών εισφορών με βάση το εισόδημα του 2015 και την επαπειλούμενη καθυστέρηση επανυπολογισμού τους, βάσει των εισοδημάτων του 2016.
Στην επιστολή του προς τον Υφυπουργό, την οποία κοινοποιεί και στον Υπουργό Δικαιοσύνης Σταύρο Κοντονή, ο Πρόεδρος της Ολομέλειας Β. Αλεξανδρής, επισημαίνει ότι ο ΕΦΚΑ προβαίνει σε παράνομο υπολογισμό των τρεχουσών ασφαλιστικών εισφορών των ελευθέρων επαγγελματιών με βάση το εισόδημα του προ-προηγούμενου έτους (2015).
Επειδή μάλιστα σε πρόσφατα δημοσιεύματα αναφερόταν ότι δεν είναι άμεσα εφικτός ο επανυπολογισμός των εισφορών με βάσει τα εισοδήματα του 2016, ο κ. Αλεξανδρής υπογραμμίζει ότι οι Δικηγόροι πλήττονται δυσανάλογα από την επαπειλούμενη καθυστέρηση καθώς στη συντριπτική τους πλειοψηφία είχαν υψηλότερα εισοδήματα το 2015 σε σχέση με το 2016.
Ο Πρόεδρος της Ολομέλειας ζητεί από τον κ. Πετρόπουλο ενημέρωση για το πότε θα ολοκληρωθεί ο άμεσος επανυπολογισμός των οφειλόμενων εισφορών επί τη βάσει των εισοδημάτων του 2016 αλλά και η μεταφορά του τυχόν προκύπτοντος πιστωτικού υπολοίπου στο προσεχές έτος, καθώς όπως τονίζει, τα παραπάνω συνιστούν αυτονόητη υποχρέωση της διοίκησης. Δείτε το πλήρες κείμενο της επιστολής του κ. Αλεξανδρή εδώ

Σχόλια